29 Ekim 2008 Çarşamba

Yaşasın Cumhuriyet

bloglarımıza özgürlük geldi tekrar...
bugün Cumhuriyet bayramı..annem bana kırmızı bir uçan balon alacak...

25 Ekim 2008 Cumartesi

protesto

kaçıncı yüzyıldayız diyor annem.. üzüntüden başına ağrı girdi.. benimle ilgili herşeyi yazıyor anı niteliği taşıyor.. büyümemin yazılı ve görsel olarak bir hatırası olduğunu düşünüyor.. şimdi yasaklanmış blogumuza giremiyormuşuz.başka bir yerden bağlandık.. yasaklar ülkesine geri dönmüşüz...

20 Ekim 2008 Pazartesi

arabalarım












arablarımı çok seviyorum.. onları arka arkaya yan yana çapraz çapraz kısacası herşekilde sıralıyorum...hep yüzleri bana bakacak şekilde.. eğri olursa sinirleniyorum..bazen de hepsini yerlebir edip annemin yaptığı gibi ellerimi vuruyor aaa tühhh(aaaaaaaaa duuu) diyorum..
bu arada doğum günümde tüm sevenlerimden araba bekliyorum :)

dedem ve ben..


beli benle oynarken tutuldu.. babamın öğrettiği judo hareketlerini ona gösteriyordum :)biraz ağrısı olsa da sarılıp kucaklaşabiliyoruz..

10 Ekim 2008 Cuma

deh deh düldül

babam bana bugün sallanan oyuncak bir at aldı geldi.. kapıdan içeri girince babamı unuttum bile.. atı kucaklayıp sevinçten dört köşe oldum.. hatta sekizbile denebilir..
atla güreştim üzerinde sallandım en son yorulup kenarlarına arabalarımı dizdim.. çok güzel.. atım atım benim cici atım..

9 Ekim 2008 Perşembe

nazlı oğlan seni...

annesi yazıyor..
akın bugünlerde çok nazlı..ben yokken anneme anne diyor ben gelince kadıncağızın yüzüne bakmıyor benim de boynumdan aşağı inmiyor.. pozisyonunu alıp meme diye göğsüme vuruyor.. çok komik.. verdiğimde kahkaha atıyor vermezsem dudaklarını büze büze ağlıyor..yavaş yavaş memeden kesmeyi düşünüyorum dana kadar oldu bebenim sarı kafalı minnoşum.. şimdi uyuyor daha bugün görüşmedik ben de o uyurken dinlenmiş oldum... bir sürü şey anlatıyor babası bana bahar senden de geveze olacak akın diyor :) hergün yeni kelimeler öğreniyor..aklıma gelenlerden bazıları şunlar:
abba: bittiii
anne: anne
anni:aneanne
dede:dede
baba:baba
bababa: babanne
beybi:baby tv yi aç demek
agaba:ayakkabı
gaba:kapat,kapatmak
acc:açmak
abi aba.. abi ve abla
mama:mama,yemek istiyorum
gapa:kapatmak
aouvvv: kedi
garga:kuş ve türleri
av av:köpek
en enn:araba
nenniba:araba ve tekerlekli herşey
eee ee:uyumak,uykum geli
memme:emzik
elma:emma
naze:nane
zeynep:nenep
nininin:oynamak
gaka:kaka yapmak
nım nım(sesini kalınlaştırıyor) davul çalmak,ramazan davulcusu
dıbı dıbı:müzik aletleri,çalmak söylemek
na na na :kendi bestelediği bir şarkı sözü bir yandan da dans ediyor kafasını sallayarak.. şimdilik aklıma gelenler bunlar..

7 Ekim 2008 Salı

nazemania-akinoks






bugün arkadaşım geldi.. ilk yarım saat biraz anlaşamasak da sonradan tekrar eski günlerimize döndük.. havuzumda yüzdük piyano çaldık bovling oynadık arabalarla oynadık sonra lego yaptık... ne güzeldi.. o kadar çeşitli oyun oynadık ki en sonunda annemler yoruldu (biz yorulmayız!!!) en son mutluluktan ıslık çaldım

3 Ekim 2008 Cuma

Akın'ın annesi yazıyor...






Bugünlerde Akın bizi çok şaşırtıyor... Herşeyi anlıyor anlatıyor gözlemliyor..ona baktığımda gurur duyuyorum.. Bu duygu dünyanın en güzel duygusu ve bazen Allahım Ben ne yaptım da beni Akın'la ödüllendirdin diyorum....
şu ara bir çok şeyi anlatabiliyor gösteriyor işaret ediyor dili döndüğü şekilde konuşuyor ne diyorsa anlayabiliyorum.. babası ile bağları kuvvetlendi ilişkisi değişti demek ki baba oğul ilişkisi biraz daha farklı oluyor..benimle oynadığı oyunlar daha farklı baba ile daha farklı.. şu ara çok hareketlendi hiç durmadan yürüyor koşuyor tırmanıyor eğiliyor kalkıyor..en çok sevdiği oyuncak lego... legolardan kuleler yapıyoruz.bir de bağlantı kurmaya başladı mesela geçen pastasının üzerine mum koyup 'iyi ki doğdun....' şarkısı söylemiştim dün legolardan teklileri üst üste dizip üflüyor bana da şarkısını söyletiyor... çok şaşırdım ve de sevindim..
sonra pencereden baktığımızda görünen bir otopark var kendine otopark yaptı.. üzerini de kağıtla kapattı kendi kendine oyunlar üretiyor.. küplerle oynamayı hala çok seviyor.. sonra top havuzunda yüzüyor.. ama en vazgeçilmez oyuncakları arabalar ve legoları.. dans etmeyi müziği çok seviyor.. şanslı bir çocuk akın çünkü evden hiç müzik sesi eksik olmuyor.. o da oynuyor zıplıyor şarkı söylüyor.. okul başladığından bu yana anneannesi ve dedesinin olması da akın için güzel onlardan öğrendiği şeylerde çok güzel.. dedesinin sözünü çok dinliyor..annemin akını severken odayı çınlatmasını kendi çocukluğumdan hatırlıyorum :)
hani derler ya bebektir çocuktur anlamaz kim demişse haltetmiş.. herşeyi anlıyorlar ve nasıl davranmışsan ne öğretmişsen onu yapıyorlar.. benim çocuğumun söz dinlemesi sakin bir çocuk olması da sabır göstermemizden herşeyi anlatmamdan konuşmamdan ve sevgi ile yaklaşılmasından kaynaklanıyor.Akına hiç yalan söylemedim herşeyi anlattım eşim yada annem babam kandırma yoluna gitmişse onları uyardım..muhakkak hatalarım olmuştur farkettiğimde bir daha yapmamaya çalıştım ve o küçücük bebekten bile yeri geldiğinde özür dilemesini bildim..hata yapmamaya çalışıyorum bazen kendimi çok yorgun hissediyorum beynen ve bedenen fakat sevgi herşeyin üstesinden geliyor ve gerçekten ne ekersen onu biçiyorsun.
Akın bugün 21 ayına girdi.. ne çabuk.. yorucu ve uzun süren bir maraton fakat bir o kadar keyifli.. insan evladını ne çok seviyormuş meğer.. o yüzdenmiş ana babamızın bize hiç kıyamaması..Allah çocuklarımızın yokluğunu göstermesin.. Sevdiklerimizle Sağlıklı mutlu huzurlu yaşamayı nasip etsin...Şimdi benim güzeller güzeli oğlum uyuyor.Bu ara emziğine çok bağlandı bu da bir süreç işallah geçecek.. hayatın her aşaması insan öğreniyor.. yaşıyor... yanılıyor... büyüyor... hayat güzel :)

1 Ekim 2008 Çarşamba

iyi bayramlar...


bayramınız kutlu olsun..bayramın birinci gün özeti fotoğraflarda...
bu arada annem bana içinde 300 tane top olan bir havuz aldı :) yüzmeye gelin bize..