10 Mayıs 2009 Pazar

(annesi)

bu ara değişik şeylere kafam takılıyor.. koruyucu olmak nereye kadar diyorum ama bir yandan da bu saçma fikirlerden davranışlardan çocuğumu nasıl koruyacağım diyorum.. oğlumun 12 yaşındaki kuzeni bile (kendisinin de çocuk olmasına rağmen) akının yapmaması gereken birşeyi yapmaya çalıştığında öcüler gelir yapma dedi sonra onu güzelce uyarıp her koşulda doğru söylemeliyiz anlatmalıyız dediğimde amann yenge ne saçma dedi.. işte bu daha da korkutucu.. bunu yapanın da çocukluğunu saçma düşünce ve inanışlarla doldurmuşlar.. insanlar çocuklara korkuları yükleyerek kendi saplantılı dünyalarını onlara mal ediyorlar.. ben bile bu konularda kafamı yorduğum halde akına farkında olmadan bir korku yüklemişlim bunu farkettiğimde çok üzülmüştüm.. mesela evde yalnız olduğumda kapı çalsa yada ani bir durum olsa hemen heyecanlanırım.. aynısı akında da var..demek ki çocuk bende etkilenmiş.. bunu bir şekilde aşarız ama insanlar inatla ve uyarıya rağmen çocukları öcülerle böcülerle korkutuyorlar.. dahası da var geçen gün annemlerle bir yerde yemek yiyoruz sanıyorum patronun oğlu çocuk 4 yaşlarında garsonlar sürekli sakın küfür etme diyorlar çocuğu tahrik ediyorlar suratlarında kocaman bir sırıtma.. çocuğa özellikle sakın küfür etme diye diye en sonunda çocuk o duymak istedikleri sözleri söyledi güya kızdılar sonrada bayıla bayıla güldüler.. o salak babası da hiç bir tepki göstermedi sinirden çatladım.. yazıklar olsun size ne biçim insansınız demem gerekirdi.. nedense basiretim bağlandı sustum..işte buna benzer şeyler canımı çok sıkıyor.. yada sokaklarda akının birilerine laf attığında orada burada gezerken yakınlık gösteridği insanların yalayarak çocuğu öpmesine sinir oluyorum.. domuz gribi var öpüşmeyin diye insanlar uyarılıyor bizim toplum hala mucuk mucuk..
geçen gün tranvayda gidiyoruz.. çemberlitaşta ineceğiz bir lokantımız var o tarafta güzel bir yer yemek yiyeceğiz.. hava alacağız.. akın uslu uslu oturuyor insnalara göz süzüyor laf atıyor eline birşey vermedim ki tıkanmasın yemeği güzel yesin..yanımda oturan bayan çıkardı çantasında lolipop ve sakızı verdi çocuğun eline.. ben müdahele edene kadar akın farketti.. yol uzun zaten alsam elinden başlıcak ağlamaya e be teyzecim bir sorsan bana sen.. kalakaldık öyle..hele ki yüzün gülüyorsa daha da fütursuz davranıyorlar insanlar.. e yedi çocuk şekeri.. ondan sonra da tıkandı yemedi yemek.. bunun gibi şeyler işte takıldığım.. dikkatim dağıldı.. bunlar canımı sıkıyor bu ara...
bugün florya da bir park var gittiğimiz orada güzel bir sabah geçirdik.. kahvaltı yaptık temiz hava aldık geldik.. çocuğum şimdi uyuyor.. bu ara oral döneme girdik galiba.. bacaklara sarılıyor.. benim babasının dedesinin anneannesinin bacaklarına sarılıyor.. sonra kendi bacaklarını açıyor.. dün nişan vardı oarada kızlar minicik etekler giymiş akın hepsinin bacaklarını sevdi.. üzerine gitmiyorum.. herkesi de uyardım.. yaz geldi bakalım bu durum sokaklarda gezmemizi engeller mi:) ?


tüm annelerin günü kutlu olsun... hayat anne olunca daha anlamlı...

2 yorum:

Tekir dedi ki...

Şu öpme meselesine ben de gıcığım, şapır şupur ne öyle... Büyüdükçe daha da zor herşey galiba.
Erkek çocuk yetiştirmek daha da mı zor acaba Bahar? Cinsel kimlik oluşumu vs...

akın dedi ki...

ben daha zor olduğunu düşünüyorum..çünkü bizler birer kadınız neticede ve erkeklerin dünyası bizden farklı.. bunu oğlun büyüdüğünde daha da iyi anlıyorsun..uzmanlar erkek model olmalı diyorlar ama babamız işi sebebiyle eve geç geliyor sabahları 1 saat kadar görüşebilyorlar o da beni sıkıntıya sokuyor..bizde dede faktörü yoğun o yüzden biraz daha ferahlıyorum düşününce..ben yapı olarak duygusal sakin bir insanım kuşu,böceği,çoluğu çocuğu,öpmeyi dokunmayı,seven bir insanım çocuğum da öyle oldu.. sokaklardaki insanlarla konuşur laf atar yollarda danseder güler cilve yapar,dokunur sarılır... öyle olunca da istanbul şartlarını hatta dünya şartlarını baz alırsak bu kadar sevecen bir çocuk olması ilerde ona sıkıntı yaratırmı diye düşünüyorum..dünya güllük gülistanlık değil..insanlar kötüleşebiliyor... cinsel kimliğe gelince şu an duygulu bir çocuk olması ilerde nasıl durur ne değiştirir kestiremiyorum..dengeleri iyi sağlamak lazım.. ama sen erkeksin ağlayamazsın erkeksin istediğini yapabilirsin zihniyetine tamamen karşıyım..