1 Haziran 2009 Pazartesi

pazar günü saadeti



babam evdeydi. evden çıkmama kararı almıştık. bir kaç haftadır her pazar yoğun geçiyordu...babamla garajcılık oynadık.. annem bana kitap almış kurbağalı onu okuduk sonra beni yıkayacaklardı bu konuyla ilgili kıştan kalma kötü bir anım olduğu için yıkanmak istemedim..annem de babama uyanınca yıkanır dedi ohhhhhhhhhh yaşasın yıkanmayacağım diye huzur içinde uyudum. uyundıktan sonra annamle muzlu pasta yaptık önlükleri taktık benim görevim tencereye bardaktaki sütü koymak sonra karştırmaktı.kekin üzerine annemin kestiği muzları yan yana sıraladım. bu düzen konusu içimden geliyor.herşey sıra sıra yan yana olmalı.bazen çok sinirleniyorum. ardından da cırlıyorum neyse efendim. insanın kendi yaptığı birşeyi yemesi ne güzel oluyor.. annemle servis yaptık..babam ve anneannem akının parmakları değmiş de ondan bu kadar tatlı olmuş dediler... gel gelelim banyo vaktinee... annem babama hadi banyoya deyince hemen ağlayıp e e agın e e demeye başadım.. hani demin uykusu var uyanınca yıkanır demişti ya annem.. ama bunu yemediler.. ağlaya ağlaya banyoya girdim.babam o kadar güzel yıkadı ki beni yıkandığımı bile anlamadım.. oynadık eğlendik... annem gelince anne dit dit dedim.. annem umarım üzülmemiştir.. mis gibi oldum annem her tarafımı yedi.. oh benim oğlum pamuk gibi olmuş dedi..artık beni babam yıkasın..

büyük dayılar gelmediler.. akşamımız da sakin geçti.. yatıp yuvarlandık... bunlar da fotoğraflarımız....

bugünse trene binip bakırköye gittik biraz caruselde dolaştık.. atlıkarıncaya ve kocaman bir arabaya bindim..capacitynin önüne redbul arabalarını koymuşlar 10 dakika kendimi oradan toparlaymadım..değişik arabalar vardı.. tuvalet şeklinde kağnı şeklinde uçak şeklinde filan..yemek yedik dondurma yedik..sonra da trenle eve geri döndük.
bu ara en sevdiğim oyun büyük küçük oyunu... bir objenin büyüğü varsa o an elimde kocaman bir sesle büyütttttt diyorum.. küçüğü varsa sesimi inceltip ve azaltıp düdüttt diyorum.. çay kaşığı/yemek kaşığı, çay bardağı/su bardağı... gibi.. çok hoşuma gidiyor.. annem yazmaktan sıkılmış.. okulla ilgili işi varmış sonra yine görüşürüz.. annem diyor ki karabükte nazesiz aslısız ne yapcağız diyor.. oğlumun kardeşiydi naze diyor..onları da valize koyup getirelim mi diyor..

0 yorum: