30 Aralık 2009 Çarşamba

3 OCAK 2009

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM EŞİM DOSTUM BÜYÜKLERİM....
3 OCAK 2010 PAZAR GÜNÜ DOĞUM GÜNÜ PARTİME SİZİ BEKLİYORUM...HEDİYEYE GEREK YOK SİZ GELİN YETER..... MUTLU SENELER BU ARADA..YANAKLARINIZDAN ÖPERİM

27 Aralık 2009 Pazar

ders çalışıyorum



annem bilgisayarın başında birşeyler yapıyordu..sonra ben de gora bilgisayarımı aldım masaya tam onun yanına oturdum bilgisayarımı açtım ders yapmaya başladım böylece ana oğul işlerimizi yaptık.. çok sohbetli bir çocuk oldum çıktım..sürekli ya şarkı söylüyorum ya konuşuyorum... soruyorum... en çok anneme soruyorum en güzel o anlatıyor benim gözümden ne istediğimi biliyor.. zaten babama da öyle yapıyor babamın yüzünden ne yapacağını hatta tuvaletinin gelip gelmediğini bile anlıyor..şu anda da annemin doğum günü hediyesi olarak aldığı kitaplarımı okuyorum atakan ve yumurcak kitapları.. bu ara kipatlara merak saldım iyice ve hayali arkadaşlara.. anneaannem hala çok hasta annem de bugün sınava girdi babam önümüzdeki hafta büyük garaj alıp gelecek.bana doğum günü yapacaklar..
Fotoğraftaki kuzenim arda.. birlikteyken en çok kipat okumayı seviyoruz..dün akşam birlikteydik...

bir de kule yapıyorum sürekli.. annem çok beğeniyor şaheser yapmış diyor ne demekse o şahaser..bakın beğenecek misiniz...?

26 Aralık 2009 Cumartesi

iştambul özeti...


ah babacığım seni annemden ne kadar kıskansam da seni kendime rakip olarak görsem de sen benim biricik babamsın ve birlikte geçireceğimiz güzel günleri sabırla bekliyorum... iştambuldaki günlerim su gibi geçti sana doyamadan.. neyse ki 15 tatile az kaldı.. sen üzülme sen gitme yanımda kal seni yanımda istiyorum..

21 Aralık 2009 Pazartesi


iştambulda olmaktan çok memnunum..evden çıkasım gelmiyor.. odamda kendi kendime oynuyorum...oyuncaklarımla arabalarımla oynuyorum.. babamla güreşiyorum..dün beni oyun parkına götürdüler airporta.. saatlerce oynadık... önce babam sonra annem sonra amcam sonra yine babam benime oynadı hepsi sucuk gibi oldu pestilleri çıktı ben küçücük halimle onlardam çok dayandım.. sonra da akşam 8 den sabah 9 a kadar uyuyarak rekor kırdım.. şimdi vinnie ve tiger izliyorum.. bu arada şu arlar en çok okumaktan zevk aldığım kitabı göstermek istiyorum... adı atakan.. atakanın maceraları benim çok hoşuma gidiyor...bu da resmi..

dah buralardayız..

18 Aralık 2009 Cuma

baaaaaabaaa

babacığım kollarını aç kocaman.... ben geliyorum...

12 Aralık 2009 Cumartesi

hayali


herşey bugün ki gazete de miki fareli resmi görmemle başladı..önce isimleri öğrendim bazılarını tanıyordum zaten.. sonra annemle uzun uzun resim hakkında konuştuk ben tek başına biraz aynı resme bakıp inceleme yaptım.. ''anne beni bu tiyatroya götür ben de burada ki çocuk elimi ağzımıa koyup şaşıracağım dedi iyice bakınca altta sahneye bakıp alkışlayan ve şaşıran o çocuğu gördüm''..
sonra mikiyi miniyi donald duck ı goofy i çağırdık benimle oynadılar. piyanonun başına geçip ortaya ben oturdum ıkı tane sandalyeyi yanıma koydum bir yanıma donald duckı bir yanıma miki fareyi onlara şarkı söyledim..sandalyeleri yan yana sıralayıp hepsini oturtum.. birlikte uyumaya gittik..
en son tek tek annelerini arayıp izin istedik bu gece bizde kalabilirler mi diye.. çünkü akın uyumaya giderken hadi arkadaşlarına güle güle de gitsinler demiştim..o da ağlayarak gitmesinler ben üzülüyorum dedi.. sonra aradık izin aldık şimdi akının ayak ucunda uyuyorlar.. ben bile varlıklarına inandım.. herşey o kadar inandırıcıydı ki...bı hayalgücü ne güzel birşey... bakalım yarın ne olacak..

2 Aralık 2009 Çarşamba

bayram hatırası





tavuklara yem verdik babamla...sonra da onlar bana bir tane yumurta verdiler sapsarı.. alperen abimin köpeği kıtır da yanımdan ayrılmadı..

25 Kasım 2009 Çarşamba

kurban koç

bundan 3 sene önce 3 ocak 2007 yılında kurban bayramının 3.günü doğmuşum... az daha adımı kurban koyacaklardı soyadım da koç olunca ne güzel bir ismim olacakmışş.. annem yazarken kahkaha atıyor... neyse ki topun ucundan döndüm de akın koç oldum... bu bağlamda büyüklerimin ellerinden küçüklerimin de gözlerinden domuz gribine karşın öperim.... saygılar efendim..

keyfim süper.. babamla hamur oynuyoruz..kavabikteyiz..önce mengene amcamlara gittik 2 gece orada kaldık..şimdi de kavabikte aile saadeti yaşıyoruz... oleyyyyyyyyyyyy

kulak meselesi

armut dibine düşer ya şimdi bekliyoruz bakalım akında ne marifetler olacak diye.. babası makine mühendisi küçüklüğünden beri her şeyi söküp açıyor değişik şeyler icat ediyor bir yandan judocu. sportmen...dedesinin işçi kimliği dışında müzisyen kimliği var.. hem elinden her iş geliyor tamirat vb.. hem çalar söyler... anne müzik öğretmeni dayı 5 yaşında sahneye çıkıp bateri çalmış, kadın günlerinde darbuka çalıp 7 8 yaşlarında darbukasının içine atılan paralarla köşeyi dönmüş zaat...anneannesi her türlü badana boya işlerinden temizlik malzemelerinden sorumlu hiç bir leke gözünden kaçmaz kimyagerlere taş çıkartır... dede babaanne tarım hayvancılıkla uğraşmışlar toprağı kanaviçe gibi işlemişler... derken acaba akında ne gibi özellikler ortaya çıkacak..elleri çok becerikli parmaklarını çok iyi kullanıyor.. bu aşikar... dün gece öğretmenler günü kutlamarı çerçevesinde thm konserimiz vardı.. dedesi ile bir de korodayız... dün akşam da kültür merkezinde bizi izledi oturup.. demin uyumadan önce konuşurken ben dün söylediğimiz türkülerden herhangibi birisini söylüyordum.. 'meteristen ineyim güllüm gileee gideydimmm 'falan bizimki hemen anne perde açıldı bi baktım sen varsın şaşırdım dedi..bağlantı kurdu türküyle.. sonra bi de dedem vardı yine şaşırdım dedi.. velhesıl kulak iyi bir kaç yıla kadar dede kız torun üçlüsü olarak bizi sahnelerde görebilirsiniz..

24 Kasım 2009 Salı

öğretmenler günü

başta annem olmak üzere dayımın yengemin teyzelerimin tanıdığımız bütün öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutluyor ellerinden öpüyorum...


öğretmen kutsaldır ana gibi
öğretmen kutsaldır baba gibi

öpülesi elleri var
şirin tatlı dilleri var

öğretmen öğretir
A B C
K L M...

20 Kasım 2009 Cuma

teşekkür ederim Alev teyzeeeeeeee..

rüyamda kat kat araba garajı görmüştüm.. annem de bana okulu olmadığı için bugün için söz vermişti.. anneannemi de aldık çarşıya gittik.. Olivium gibi bir avm var Onel orada da annemin bir ablası vardı oyuncakçıda çalışıyor.. bir sürü renk renk oyuncak var... bana kocaman bir garajlı kamyon hediye etti... çok mutlu oldum... dedeeee gözünü kapat bak ne var elimde dedim... sonra dedem ucuna kalın bir ip bağladı arabalarımı sıra ile koyup gezdiriyorum.. e malum onların da gezmeye ihtiyacı vardır :)
bu arada da annem internetten bir şarkı indirmiş ali rıza binboğa diye bir dede... habire öğretmen öğretirrrrr aaaa bbbb ccccccc diye onunla şarkı söylüyoruz.. malum öğretmenler günü yaklaşıyor... hazırlık var. annemlerin öğretmenler korosu da bir konser verecekmiş türkülerle kutlayacaklar günlerini 24 kasımda.. bunun dışında pek keyfim yok anneme göre aklım günden güne erdikçe babamın yokluğunu daha çok hissedip huzursuzlanıyorum... neyse az kaldı kavuşmaya..
http://www.4shared.com/file/154171207/2311b739/Ali_Riza_Binboga_-_Ogretmen.html

16 Kasım 2009 Pazartesi

kavabik

ah kavabık ah... gece yola çıkarken çok ağladım.. gitmicem gitmicem diye.. otogara gelince sustum çocuğum işte avunuyorum.. babamın da gözleri doldu ben ağlayınca.. otogara giderken arabada yarim yarimi açtılar ben de söyledim babam tutturdu bu sefer ben getircem sizi diye...ne benim ne annemin ayrılası vardı ama babama çok zor olacak diye zor ikna ettik bırakmamaya... bekle babacığım 25 kasımda oradayız..

15 Kasım 2009 Pazar

bitti işte

yine yollara döküleceğiz..geçiverdi iki gün.. babamın bacakları yıkılan ev oldu ben de ona asılmış bir çocuk... bi oyana bi bu yana sallandık koca bacaklarda.. çok keyifliydi... sonra uyuduk.. saat 22 de yola çıkıyoruz.. 3 saat kaldı.. çok üzgünüz..

14 Kasım 2009 Cumartesi

nezeakın

biletleri 1 hafta önce almışlar.. sabah naze bize geldi annesi okula gitti sonra o gelene kadar çok eğlendik.. balon yaptık zıpladık hamur oynadık resim çizdik... kavga ettik birbirimizi tırmalayıp ardından 1 dakika olmadan sarıldık derken tiyatro vakti geldi.. gittik Masal Müzikalini izledik.. ilk tiyatro oyunumuzdu..çok eğlendik tavukların şarkısına bayıldık...yumurtalarını saydık... o kadar yorgunluğa ve uykusuzluğa rağmen oyunda keyfimiz yerine geldi ben biraz uyudum gelince.. şimdi babmaın midesi ağrıyor ona ilaç alıp geldik annem de bitki çayı yapacak.. yorulduk yarın pazar ama evimize yatıp yuvarlanmayı düşünüyoruz..

11 Kasım 2009 Çarşamba

hasta

astayım... gösüm akıyo... buuunum akıyo.basım ağrıyo bi de öskürüyorum..yarın okobüse binip iştambula babama gidiecem.

8 Kasım 2009 Pazar

bir akrabamızın 10 yaşındaki oğlu mert geldi.. annem akın'a soruyor..
oğlum mutlu oldun mu
hayır ben mutlu olmadım akın oldum..
oğlum mert geldi ya sen sevindin mi mutlu oldun mu?
ben akın olcam mutlu olmıcaaaaaaaaamm

3 Kasım 2009 Salı

yayim yayim...

pazar günü babam dinlerken ve söylerken dilime dolandı.. diya diya bul beni yayim yayim allll beni yayim yayim koyyyyy beni yayim yayimmmmm yayim yayim diye söylüyorum..çok güzel soyluyorum.. en çok söylediğim şarkılar otobüsün tekeri dönüyor, ceviz adam, iki elim iki kolum , yayim yayimmmmmm
bul ben, yayim yayimmmmmmmmmm

1 Kasım 2009 Pazar

kavabık

akın:anne ben kavabıka gitmicem ben iştambulda kalcam
ben: oğlum yola çıkalım baban bizi bıraksın sen karabükte karar ver.gitmek istersen babanla dönersin istanbula..
akın: anne ben babamı çok öszlüyorum kavabıka gitmicem iştambulda kalcam..
ben:m baban evimizi buraya taşıyacak işini bitirsin evimizi de götüreceğiz senin odanı da getireceğiz...
akın: anne benim alımı (halı)getircez mi? atımı.. oyuncaklarımı.. cimcim cim perdemi (şimşek mc queen).. kulemi? hastığımı (yastığımı)
ben: evet annecim evimizin bütün eşyalarını getircez.
akın: anne ben asta oldum ateşim düşmüş mü? anne hok ben iştambulda kalcam kavabıka gitmicem...
....................

ben: oğlum karar verdin mi? istanbula gidecek misin babanla?
akın: ben kavabıkta kalcam anne kamyonumla oynıcam.. babam evimiszi getircek kamyona koycak..
ben: tamam annecim biz yine otobüse biner gideriz evimize...

akın: baba seni çok özsledim..
baba: oğlum ben de seni çok özledim seni çok seviyorum...



işte istanbul özeti...





31 Ekim 2009 Cumartesi

ikizler

dün akşam küçük arkadaşlarıma gittik... berat ve fettah..annem bana onlar yürüyemiyorlarmış oğlum demişti.. bi baktım kapıdan girer girmez aaaaa anne yürüyolar dedim.. onlara hediyelerini verdim.. birlikte yemek yedik konuşamadık daha bilmiyorlardı.. ama öğrenince konuşacağız... iki tanelerdi.. merak içinde dolanıyorlardı birlikte 3 küçük maymun olup yatakta zıpladık... geç oldu geldik evimize.. fotoğraf yok çünkü makinemizi almamışız yanımıza.. hava çok soğuk..
naze gelecekti ama gece hastalanmış. gelemedi arkadaşım... geçmiş olsun nazoşum...

29 Ekim 2009 Perşembe

29 ekim cumhuriyet bayramı

29 ekim cumhuriyet bayramı hepimize kutlu olsun... gündüz nazeye gittik..ohhh ne güzel gün geçirdik..sarıldık oynadık güzel güzel anlaştık... çok mutlu olduk... a.anne bize mamalar hazırlamış... yedik içtik en son biraz birbirimize sataştık... ama benim en iyi anlaştığım arkadaşım naze... onunla daha iyi anlaştığımı farkettim..kapıda ayrılırken içimden geldi seni seviyorum ade dedim..çok yoruldum şimdi uykum var ama cumhuriyet kutlamalarına gideceğimiz için uyumamam lazım.. yarın annemle sinemaya gideceğiz...

kavuşma

babam.... babammmmmm.. ye beni... babam babammmmm göbeeimi yeeee... babam del buununu (burun biraz büyük ya o göre geldi en önce demek ki)ısırcam... del del sarılayım... okobüse mi geldin.. ben evimizse geldim.. babam babam....

akının babasını görünce ilk cümleleri...adamcağız araba kullanamadı akın arkadan kurt gibi kıvrıla kıvrıla kucağına giriyor arabada...neyse ki sağ salim evimize geldik.. evde bir bayram havası... koklaştık... sarıldık...bir yorgunluk çayı... sonra hamal gibi nereye yattığımızı bilemeden uyuduk..yol insanı eziyor...
insanın evinde olması ne güzel.. akın odasında uyudu anne ne güzel yatağım var diyor..ne güzel halım var diyor.. ne güzel evimiz var diyor... yavrum çok tatlıydı... şimdi dedeyle dolaşmaya gittiler... biz annemle eve daldık... birazdan nazeye gideceğiz...

23 Ekim 2009 Cuma

masal

akın bugün yatmadan önce anneme masal anlatmış.. aynen şöyle... annane bi cocuk vaaamış... babasını cok özslemis.. babası onun ganını(karnını) yeemis.oopp oppp avaya ataamıs(hop hop havaya atarmış)... annem dayanamamış sormuş yoksa bu çocuğun adı Akın mı? Akın 'eebbbbbbet..... '
az kaldı sarı kuzum..ağlatma beni...

çamlık parkı


sabah annemin okulu olmadığı için birlikte biraz dolaştık..anneannem ve dedem de azıcık yatmış dinlenmiş oldu... çarşıları gezdik parka gittik..çamlık orman parkına gittik.. sonbahar geldiği için her yer yapraktı.... büyük yapraklar iğne yapraklar çam kozalakları... orada hindiler ördekler tavuklar horozlar var civcivler de var... bu sefer beni kovalamadılar kibirli hindi geçen gidişimde beni ve annemi kovalamıştı.. kovalamdı çünkü koca simidi midelerine indirdiler... sonra yaprakların arasında yuvarlandım... salıncakta sallandım... şimdi evdeyiz... bu arada evimize çarşamba gününden gideceğiz galiba... perşembe resmi tatilmiş... ya ya ya..

22 Ekim 2009 Perşembe

bu akşam...

ben arkadaşlarımı sayarken mert abimi söylememişim abi diye... zeynep ablam var sonra kardeşim defne de var... sonra ankarada can ve inci kardeşlerim var... trabzonda boluda kuzenlerim var sonra gülşah yeyemin karnında bir küçük kardeşim var o da kız olacakmış bu arada... ama benim ilk arkadaşım naze... giderken ona buradan kestane götüreceğiz .. neyse gelelim bu akşama... şimdi mert ebilerden geliyoruz... onun bu akşam doğum günüymüş.. hediyemizi alıp onun doğum gününe gittik.. mumları beraber üfledik.. ona hediyesini verdim o da benim dopum günüme gelecek.. sonra annemle gelirken ilginç birşey oldu.. annem taş diye ayağının ucuyla birşeye dokundu sonra o şey garip bir sesle yuvarlanınca aaaaaaa bir baktık salyangoz.. en son babamla köyde görmüştük... hem de bir sürü vardı küçük büyük bebek salyangozlar... 3 4 tanesi ağaçların oradan yola kadar yürümüşler annem dedi ki bunlar yolunu kaybetmiş yoksa araba ezer yazık gel bunları ağaçların yanına koyalım... hepsini asfaltın üzerinden alıp ağaçların otların oraya koyduk.. yağmur yağıyor dünden beri o yüzden çıkmışlar hepsi...hafta sonu babamı dört gözle bekliyorum ama o da bu ara çok yoğunmuş... işlerini bitirebilirse beni görmeye gelecek çok özledim babamı.. annem oğlum yarın nereye gidelim dedi hemen babam gidelim dedim.. hep babamı katıyorum herşeye... çok özledim babacığım seni.. bugünler geçsin seninle birlikte olalım hep.... seni çok seviyorum..Allah hiç bir çocuğu babası annesiz bırakmasın...

bu akşam üzeri annemle sulu boya yaptık dedi ki annem bu resmi ne yapalım ben de babama verelim dedim..

dumam

karşı komşumuz güler teyzenin bir torunu var adı duman... bu torun kedi.. nasıl torun olduğuna gelince kızı mine abla okula dönerken kendisi ünv. öğrencisi anne çocuğuma iyi bak demiş.o da canla başla kediye bakıyor.. kapının önündeki kediler onu dövmesin diye kapının önüne çıkıp bekliyor o ev kedisi olduğu için tertemiz..ama anneannesi güler teyze yola çıkması araba ezmesin kedilerle kaçmasın diye peşinde dolaşıyor.. işi zor valla.. neyse sabah onlara gidip dumanla oyun oynadım.. o da benim gibi bir bebek.. ıkımızde aynı yaşlarda olunca çok güzel oynuyoruz..perdeşerin arkasına saklanıp birden ceee der gibi çıkınca kahkahalar atıyorum... anneannemin arkadaşı sakın o eve gönderme kedi kılı varsa yutarsa hasta olur demiş.. tekirin de evinde 2 tane kedisi var...ada onlarla yaşıyor.. annem merak ediyor bir koruma yöntemi var mı diye... işallah beni göndermeye devam eder... annecim dumam la oynamayı çok seviyorum.. o benim arkadaşım..
bu arada size arkadaşlarımı saymak istiyorum... ade (naze), lılılım (yıldırım), cına(çınar), ayda(arda) kaan

19 Ekim 2009 Pazartesi

THM koro çalışması

Geçen hafta Türk halk müziği koro çalışmalarına başladık babam da geliyor.. hatta ocaktan itibaren eşim de gelecek bakalım.. neyse bugün yoğun bir günün ardından akınla çok görüşemedik akşam 7 gibi gidecekken babam hadi akın sen de gel dedi.. akın geldi sonra nedense orada ortam onu açmadı ağladı sızladı.. yavaş yavaş alıştı..oğlum beni kemandan piyanodan kıskanıyor bu sefer de kucağıma oturup anne sen söyleme deyip kumbara şeklindeki ağzıyla ağlamaya başladı.. sustu ardından 'çalın davulları çaydan aşağı mezarımı kazın belden aşağı adlı türküde -ki kendisi çok acıklı bir türküdür- başladı ağlmaya..neyse ki hareketli türkülerle beraber çocuğumun keyfi yerine geldi... oynamaya başladı.. kolbASatı bile yaptı 'repertuvarda kolbastı yok! darbukacı amcanın darbukasını alıp çaldı darbuka akından büyüktü o yüzden hasftaya giderken kendi küçük darbukasını getirecekmiş.. öyle buyurdu kendisi... yakında konserlerde ritimci olarak çalışmaya başlayacak kendisi...

12 Ekim 2009 Pazartesi

canım babammmmmmmm



perşembe günü sevinç içinde otobüse bindim.. yol bir türlü bitmek bilmedi... otogara vardığımızda babam heyecanla bizi bekliyordu..ağzı kulaklarına varıyordu. ben de benım babam amga(amca) bak benım babam anne bak benım babam... sürekli kahkahalar içinde benim babam benim babam diyordum... sonra arabadan indik sarıldım kucakladım cilvelendim.. annem bizi görünce çok duygulandı..benim ne kadar sav,nd,ğimi o iyi anlamıştır.ben biraz buruktum bu aralar üzgündüm hırçındım .. babamı çok özlemiştim babama kavuşunca huzura erdim annem ve babamı aynı anda kucaklayıp yanaklarımızı birbirine yapıştırdım.babannem de vardı o da bana köyden salatalık getirmiş organik fasülye getirmiş mısır unu getirmiş...yavrumun yavrusi diye diye sevdi..konuşmalarmı duyunca çok şaşırdı ne güzel konuşuyor benim oğlum dedi.. tane tane konuşuyorum... babamı çok fazla göremedim istanbulun sıkıntısı biter mi 2 gün karşıda işi vardı yollarda da çaılşma olunca trafik dolayısıyla bebeımn akşamları eve gelmesi 10 u buldu..pazar günü de başbaşa banyo keyfi yaptık..beni üsküdarda fethi paşa korusuna götürdü vapura bindik... parka gittik.. çok mutluydum...ama gece otobüe binmeden evde uyuya kaldım otobüste de uyudum.. çok yorulmuşum babamla vedalaşamadım..sabah karabüke vardınca uyandığımda ilk iş babam babammm babam nerde demek oldu... haftaya yine gideceğiz....

7 Ekim 2009 Çarşamba

anneler parkı

burada bir park var annemin çok sevdiği... 3 gündür oraya gidiyoruz..ağaçlar arasında salıncakların kayacakların olduğu yemyeşil bir park... biraz bakımsız ama annemle oraya gidiyoruz... 3 günümüzü okul dışında orada geçirdik.. yarın perşembe ve yola çıkıyoruz.. bir aksilik çıkmazsa yarın evimizdeyiz... bekle beni babacım akınn geliyor...

4 Ekim 2009 Pazar

gidemedik

annem salı gününden saymaya başladı iki gün kaldı diye... fakat çarşamba günü annemin gözü rahatsızlandı..küçük bir operasyon geçirdi... şu anda da korsan gibi geziyor..gözü 4 gündür bandajlı..şimdi daha iyi.. ben küçükken 10 11 aylık kadarken gözünün kornea tabakasındaki epidel dokuya oyuncağım gelmiş annemin gözü bir türlü düzelmedi..buraYA gelince kuru havanın etkisiyle daha kötü oldu artık müzminleşimiş diyor annem sonra perşembeyi zor ettik çarşamba aksamından. pazartesi akşam üzeri tekrar gideceğiz..öyle olunca evimize gidemedik.. daha yazacak çok şeyler var adslmiz bağlanmadı... o yüzden küçük dedemin cafesinden yazıyoruz... sonra yine anlatırım.. babam da üsküdarda sefa sürüyormus geziyor sabahtan beri...

24 Eylül 2009 Perşembe

karabüklü akın-istanbullu akın..

gidiş geliş yapıyoruz 7 8 gün kadar istanbuldaydık..bayramın 3.günü geldik tekrar karabüke.. annneannem ve dedem de o ara anamura dayımlara gittiler geldiler... evimizde olmak çok güzeldi..bütün oyuncaklarımla oynadım.. bütün evi karıştırdım çekmeyeceye varana kadar döktüm... insanın kendi evi gibi yok valla.. annemle gezd,k.. naze ile görüştük.. 1 dakika içinde hem kavga dövüş yapıp hem de sarılıp öpüştük... çocuk olmak böyle birşey işte... sonra babamla bol bol sohbet ettik ben artık çok güzel konuşuyorum 4 5 kelimelik cümleler kuruyorum... babam çok şaşırdı.. sonra babam bizi gezdirdi.. biz babamla annemi rahat bıraktık o kendisi de gezdi alışveriş yaptı okul için..karabükte giyim kuşam çok pahalıymış.. işte böyle yarı göçebe yaşıyoruz.. burada kuzenlerim var arda ve çınar.. sonra büyük kuzenlerim var ablalar abiler.. sırıtm yere gelmez artık..amam oradaki yaşantımızı da özlüyoruz.. babamı evimi bunun har,c,nde 2 tane arkadaşımı annem kendi arkadaşlarını özlüyor... annem dün okula başladı tören yaptılar.. ben de izledim.. cuma gününü boşaltmış müdür amca annemle beni babamdan muhrum bırakmamak için..en kısa zamanda gideceğiz evimize.. teşekkür ederim müdür amca... buradaki müdür amcalar çok iyi bana balon çikolata verdiler bayrak verdiler her gidişimde beni öpüyorlar... yine yazarım yaknda evimize bağlanacak internet .. anneme vınn al dedim ama teknolojinin gerisinde kalmışlar babamla.. bilemediler 2 güne kadar gelecek bağlantımız... o zaman sık sık yazarım.. bye bye...

11 Eylül 2009 Cuma

karabük

babam neede? anni evimisz neeede? anneee adi adi eve .. biszim evimisze...
böyle diyorum kac gündür... ne kadar keyfim rahat olsa da evimizi özledim..babamı özledim..oyuncaklarımı soruoyrum.. odamı soruyorum.. evimi soruyorum..biraz böyle konar göçer yaşayacağız bir müddet.. çok konuşuyorum.. daha da çok... annemin okuluna gidip (sokağın karşısı) onu okuldan alıp eve birlikte geliyoruz. akşamlar dondurmacının önünde oturup dondurma yiyoruz..

3 Eylül 2009 Perşembe

karabük

03 Eylül 2009 Perşembe
karabük
çok uzun zaman oldu fırsat bulamadı annem.. pazar gününden beri karabükteyiz.annem yeni okuluna başladı.ben de hergün dedemle onu ziyarete gidiyorum.burada herşe kolay geziyorum fakat evimizi çok özlwdik.odamı oyuncakları çok özledim.. babammmmm babamı çok özledim. annem de buruk biraz.. babam olsaydı yanımızda daha güzel olurdu.. burada kuzenlerim var arda ve çınar onlarla görüşüyoruz 2 günde bir onların oyuncakları ile oynuyorum daha birbirimize adapte olamadık.. annem oruç tutuyor keyifsiz oluyor bu yüzden.. onun oruç tuttuğunu geçen akşam mert abiye söyledim bana oruç tutuyor musun dedi ahırrr anne ouccc tutttu dedim. anneem şsaşırdı nerden biliyorum diye.. ben herşey i bilirim..evde daha bilgisayar bağlantıısı yok bunu kuzenın evinden yazıyoruz aceleyle.. neyse sonra yine anlatırım. daha düzeni oturtamadık naze bugün bizim evin önünden geçerken acinn acinnn demiş çok üzüldük... geçecek bu günler işallah herşey güzel olacak..byee

12 Ağustos 2009 Çarşamba

ayır ebet

hayır ve evet diyorum ama en çok ayıur..
annem hadi uyumaya... ben aıyurr
annem hadi yemeğimizi yiyelim ... aıyuur
annem hadi dışarı çıkalım.. ben aıyuur.. (aslında iş olsun diye yoksa ben dışarı çıkmaz mıyım)

bu arada iyice yalnız kalmıştık annemin iki arkadaşı geldi dün.. iki abla... ben de onların memelerini sıktım tamamen bilinçsiz yani kötü bişey yapmadım onun anlamını bilecek yaşta değilim zaten sadece anne meme bak dedim... sonra trabzondan küçük ve büyük halamın kocaları geldi.. bizde kalıp gittiler.. ve son olarak da müjdeli haber anneannem ve dedem geliyorlar beni ziyarete... sonrayine yazarım benim uykum var...

6 Ağustos 2009 Perşembe

DİLİMİN BAĞI

Dilim çözüldü bu ara..zaten konuşkan biriydim ama daha net anlaşılmaya başladı.. 3 4 cümlelik kelimeler kuruyorum bazen daha fazla..
pazar günü aslan babam yangın söndürdü.. büyüyebilirdi.. kırmızı bir tüpü fıssssss diye fşıkırttı.. florya sahil yolundan gelirken birisi sigara atmış galiba.. birden durduk hatta 2 araba daha durdu ama onlarda yangın söndürücü yoktu.. babam hemen fıslattı.. kaç gündür bunu anlatıp duruyorum... annem bana vinne the pooh cdleri aldı... onu izliyorum yap boz ve kule yapıyorum.. annem sürekli kitap okuyor bende onunla okumak istiyorum..bol bol yıkanıyorum balkon yıkıyorum..annemin pazardan aldığı barbunlayları çıkartıyorum.. su dolduruyorum.. iştahım pek yok.. ama hastayken verdiğim gramların birazını aldım.hava çok sıcak... arkadaşım yok.. naze gelse de oynasak..hep annemle takılıyoruz.. yeyem ankaraya gitti..pazar günü amcamın çalıştığı vapura bindik kaptan köşküne çıktık. dalgaları yara yara karşıya geçtik..büyüyünce kaptan mı olsam acaba..
bunun dışında oliviumda çocuk sanat kulübü kurmuşlar küçük sandalye ve masalar koymuşlar oyun hamuru oynadık dün.. cumartesi yine gitcez. annemle her gün dışarı çıkıyoruz bazen oyun oynuyoruz bazen de sadece yürüyüş yapıyoruz..3 gündür süt istemeye başadlım 1 fincan içiyorum annem çok seviniyor.. günlük yürüyüşlerimiz sırasında da annemden ayran istiyorum.. hepsini içmesemde yarısını içiyorum.. annem kemiklerim adına seviniyor.. işte böyle.. dün de annemin okuduğu kitabın arkasında yazarın fotoğrafı vardı anneannem yaşladında bir teyze.. aaaa anne bak anneannemmmm dedim.. o mu acaba yoksa benzettim mi.. bir de bugün okuduğumuz kitapta yaşlı bir köpek vardı bıyıkları beyazlamış yanında da sarı kulakları olan bir bebek köpek. aaaa anne bak dede ve akın dedim.. aynı dedem gibiydi ve ben... benzetmelere bayılıyorum..birşeyleri birşeylere benzetiyorum... neyse..şimdilik bu kadar.. yıkanmam lazım....

2 Ağustos 2009 Pazar

Futbol sezonu başlamak üzere...

 
Posted by Picasa

29 Temmuz 2009 Çarşamba

annesi yazıyor

hiç oyun oynamadığımı farkettim ya da çok az oynuyorum.. içimden gelmiyor.. geldiğimizden beri vızır vızır.. hatta babası ona ve bana birer lakap taktı vızırcan ve çıldırcan... az kaldı.. sürekli karın ağrısı ile geziyor.. aslında gerçekten ağrıdığını da anlayamıyorum ilk başta gerçekten ağrıyordu sindirim sorunu vardı ama artık geçmiş olması lazım yanında sürekli bu konu konuşulduğu için mi acaba bunu kullanmaya başladı.. ne yapsam bilemiyorum.. oyun oynamamız lazım benim çocuğumla etkili zaman geçrimem lazım.. ama o kadar sıcak ki ve ben o kadar keyifsizim ki ikimizin keyifsizliğinden bir sıkıntı yumağı oluşuyor..şu ara cumartesi günü aldığımız tigger ve pooh cd sini izliyor sürekli.. eşim bırak 1 aydır çok gezdi çok yoruldu biraz bu şekilde dinlensin diyor..ne yapacağımı şaşırdım biraz da vicdan azabı çekiyorum oyun oynamadığım için.. sürekli birşeyler üretirdik kalakaldık.bu yaz rahaveti mi? size de böyle şeyler oluyor mu?..
piyano çalışmam lazım keman çalışmam lazım..k. gidince güzel sanatlar lisesinde piyano ve keman derslerine başlayacağım.akın müsade etmiyor.kemanı kıskanıyor piyanoya kapa kapa diyor.. okuduğum gazeteden kıskanıyor..bakalım ne olacak.belirsizlik insanı yoruyor..eşimle sürekli aynı konu üzerinde dolaşıp duruyoruz.. birşeyin altına giriyoruz önden ben gidiyorum bakalım ne olacak bizim için.. istanbul bir kaçış mı yoksa özleyiş mi olacak............?
gece canım mercimek çorbası istedi.. sıcakta sıcak sıcak çorba içtim.. demin de etli biber dolması yaptım.oğlum yesin büyüsün.. eşim sigarayı bırakma kararı aldı.. bir merkeze gidecek.. poliklinikler varmış bazı hastanelerde fakat çok dolu.. taa ocak ayına kadar.. o zaman a kadar çok vakit var.bu kadar beni çok sevindirdi.. neyse.. gideyim de salonumu silmeye devam edeyim çocuğum uyanmadan...

26 Temmuz 2009 Pazar

fal

akının annesi yazıyor... geçen arkadaşıma (aslında elti oluyoruz ama arkadaş daha güzel..neyse)...öylesine kahve falı bakıyordum atıyordum kafadan..akın da arabalarla falan oynuyor onun da kahve fincanında sütü var nesquikli... g a falında kedi gibi bir şey çıktı sonra dedim ki yola gideceksin falan filan neyse bizim kayıt cihazı almış hemen demin onunla kahve fincanında süt içiyoruz onunkine nesquik koydum içtik dibinde nesquik tortusu kalmış.. bana fincanın içini gösterip anne bak lol lol.. ınnı ıınnn... auvv auvv... alaba ... dedi.. ağzım açık kaldı.. (anne bak yol var yol.. arabaya binip gidiyorsun... kedi de var falında..) maşallahhhhhhh....

nasıl anlatsam nerden başlasam...

biz ailecek haziran 28 haziranda yola çıktık.. ets turla ayvalık sarımsaklıya gittik..orada deniz havuz sefaları yaptık. ben 2 gün adapte olamadım..aslında sefa süren bendim annemler çok yoruldu.. bir de annemle babamı birbirinden kıskandım.çünkü biz 3ümüz hiç bukadar uzun süre birlikte kalmıyorduk..annemi paylaşamadım.. hep nazlandım.. benim gibi küçük çocuklarla oynadım.. kumdan kale yaptım.. en çok kumla oynamayı sevdim..sonra geri döndük.. o gece kalıp istanbulda pazartesi gecesi tekrar yola çıktık..bu kez annemmin kararnamesini vermek için anneannem ben ve annem karabüke gittik.. o sabah annem yeni okulunun işlerini halletti ben de dedemin mikrofonları ile şarkılar söyledim.. öğlen babam arayıp bir iş için trabzona gitmemiz gerkektiğini söyleyince biz ertesi gün arabamızla trabzona gitmek için yola çıktık..babam annem anneannem dedem ve ben.. babannemi görünce çok sevindim.. beni için küçük bir sıra salatalık ekmiş.. evin önüne.. gidip oradah her gün salatalık aldım yedim.. fasülye bostanlarını arasında dolaştım..patatesleri havuz yapıp içinde yüzdüm. toprlakla oynadım taşları aşağı yuvarladım.. köpeğimiz coniyi sevdim kedi kovaladım.. her sabah horozun sesiyle uyanıp annemleri de uyandırdım.. anni ö öööö galk...halamlara gittim gezdim dolaştım.. fakat bu arada da iştahtan kesildim o kadar çok dolaşacak görecek yer yapacak iş vardı ki beni durduramıyorlardı..zaptedemediler...annem zaten oluruna bıraktı... yaylalara çıkıp temiz hava aldık..serin yayla sularını içtik..yaylaya çıkartılan inekleri gördük..annem diyor ki istanbulda sütü 2.5 liradan alıyomuşuz orada litresi 50 kuruşmuş...yaylanın temiz havasında uyuduk..horon oynadık.. derken 10 gün sonra döndük..1 gece dinlenmek için karabükte kalıp sonra mengene de uğrayıp evimize geldik ve o pazar gecesi dananın kuyruğu koptu ben ateşlendim..2 gece çok ateşlendim.. salı günü beni doktora götürdüler... boğaz enfeksiyonu olmuşum.. bu arada tam 600 gram vermişim.. annem üzülüp duruyor kemikleri sayılıyor diyor.. iştahım yok zaten boğazım da ağrıyor.. şu an daha iyiyim iştahım hala yok... türkiye en sıcak günlerini yaşıyor dün ve bugün kavrulduk kaldık.. annem dün akşam üzeri biraz değişiklik olsun diye beni oliviuma götürdü de iyi geldi... benim bu hastalamamla birlikte tekrar çiş meselam başa döndü.. heryerlere çiş yapıp duruyorum.. kakaya gelince sağolsun fatma halam tazecik mısırları koparıp getimiş mis gibi... geleceğimiz gece yani cumartesi 2 tane mısır yedim.. ve hala o mısırları çokarmaya çalışıyorum..geçen sene de böyle bir badireatlatmıştım tam bir hafta sürmüştü.. şu mısırı yemek istiyorum ısıra ısıra ama sonra öğütmüyor midem.. ben ne biçim karadeniz uşağıyım..hala karnım ağrıyor en son dün olivium da yaptım sarı sarı tomururcuklu bir kaka.. inanmayanlar için annem fotoğrafını çekecek.. şu an annem benim için yazarken bloğumu gece sıcaktan uyuyamamış olan babam ter içinde kanepede uyuyor ben biraz baby tv izliyorum... hava sıcak... nem yüksek...fotoğraflardan annem bir klip yaptı ama nedense yayınlanamıyor anlayamadık.. fotolar yakında.. sevgiler...

21 Temmuz 2009 Salı

haberler yakında


burası hıdırnebi yaylası.. arkada da davulcu zurnacı var.. bakmayın öyle bakışlarıma olayı çözmeye çalışıyorum..!!

16 Temmuz 2009 Perşembe

cittum-celeyrum

trabzondayım yaylalara çıktım.. daha dönmedim.. yazarız yakında..

5 Temmuz 2009 Pazar

tatil

gittik ... geldik... sonra ayrıntıları yazacağız annemle...

27 Haziran 2009 Cumartesi

teşekkürler dayıcığım...

birbirimizden çok uzakta olsak da yakınız aslında... bugün beni çok sevindirdin..uykumdan uyanmıştım ki kapı çaldı postacı amca geldi.. paket var dedi.. hemen araba dedim.. çünkü annem bana bir kaç gündür dayın sana araba yollamış yakında gelecekmiş diyordu.. kutuyu heyecanla açtık.. annem pilleri taktı.. iki tane araba.. hem de mününü (kocaman).. kumandasıyla ileri geri gidiyor.. polis arabası da wn sevdiğim sesi çıkarıyor.. avavavav diyor.. teşekkür ederim.. zeynep ablamın resmi için de teşekkür ederim.. sizi çok seivorum. inşallah en kısa zamanda görüşürüz.. dayıcığımmm

21 Haziran 2009 Pazar

tamirci çırağı


üzerine çıkıp ellerimi yıkayıp dişlerimi fırçaladığım küçük tahta taburemin vidası gevşemiş..sabah babamla tamir ettik.ben şerjlı el matkabıyla bütün parçaları çıkattım bundan da büyük bir keyif aldım.. sonra tek tek vidaladım... dedem benim tamir işinden hoşlanmama çok sevindi..büyük bir iş başarmanın sarhoşluğuyla kahkahalar attım..aggı aggıı men men dedim.. bunlar da iş anı fotoğrafları...
büyüyünce önce baba sonra da dede olacakmışım..(işallah) bu vesile ile bütün babaların babalar gününü kutluyor,ellerinden öpüyorum..

17 Haziran 2009 Çarşamba

laz toni

digi türk jetix de bir iki haftadır benim severek izlediğim bir çizgi film var.. kuklalı muklalı...çok güzel..adı lazy town.. yani tembel kasaba..
anneannem bugün diyor ki laz toni başlamış mı.. çok güldük.. espri yapmıyor lazy townı laz toni okumuş..çok güldük..ilahi anneannem sen çok yaşa emi...

16 Haziran 2009 Salı

bu pazar



bu pazar annem öss sınavında görevliydi.. ben ağladım gitmesini istemedim.. bu ara onu uçan kuştan kıskanıyorum.. babamı sevdiğinde ağlıyorum.. onu kucaklarsa ki benim annem çok dokunmatik bir insandır sürekli öper sarılır ama hep beni sevsin istiyorum.. neyse.. öss sınavında görevliydi.. geldi ben uyanınca şirinevlerdeki bir alışveriş merkezindeki buz pateni pistine gittik..bana bir abi özel ders verdi orada öğretmenmiş.. en küçük öğrenci benmişim şimdiye kadar.. 4 yaşında önce başlanmıyormuş ama az çok kıvırdım bu işi.. babam da az da olsa kaydı ama annem çok zorlandı.. dedi ki televizyonda kelebek gibi uçuyorlar ben de uçacağım..onlar babamla ara ara gideceklermiş.. dedem ve anneannem bu yaştan sonra kol bacak kıramayız diye kaymadılar.. sonra kocaman bir alan içindeki oyun parkında tam 2 saat oynadık babamla.. annem fotoğraflarımızı çekti.çok güzel bir gündü...

ve ardından..


nazelere gittiğimiz günün ardından boğaz turu yaptık..bir de istanbul boğazına veda edelim dedik.. o pazar amcamın da çalıştığı ido da gami (gemi diyemiyorum) ye bindik.. saatlerce suyun üzerindeydik..en çok anneannem ve gülşah yengem bu duruma sevindi..amcamın da torpiliyle geçici bir süre kaptanlık yaptım.. bu arada dedem benim kırkım çıkarken cebinde bulduğu bir gemi jetonunu da suya atmış.. bakalım ne olur artık?

son 10 gün özeti...



bir çok konuda bir şok şey yazmam lazım.arkadaşım a.bize geçen hafta sürpriz bir pasta yapmış.. mis gibi mamalar hazırlayıp veda yemeği vermişti..güzel sevgi dolu bir gün geçirdik..biraz da hüzünlü... belirsizlikler olduğu için bir türlü sevinemedim.tam alışltık bu sıkıntılara derken mantığımız doğrultusunda yeni bir maceraya atılmak bakalım bizi nerelere alıp götürecek...Allah herkesin kalbine göre versin.. İstanbulda 4 yıllık hayat eğitimi almış oldum.hiç bir memleket bana buranın öğrettiklerini öğretemez sanırım...bu arada da bu bir yanı süslü bir yanı puslu şehre çok da haksızlık yapıldığını belirtmeden geçemeyeceğim..bu kadar güzel bir şehir bu kadar kötü bir imar ve kalabalıkla, sanayileşmeyle göçle... vs vs ne kadar acıklı bir hale gelmiş..
neyse önce şu pastayı size göstermek istiyorum ardından diğer konulara geleceğim.. bendeniz akının annesi...

14 Haziran 2009 Pazar

idare....

bu hafta çok güzeldi... naze ile görüştük.. annem yazamadı yoğunluktan ama a.teyze bize harika bir pasta yapmıştı.. şimdilik bununla idare edin devamını yazacağız en kısa zamanda...

7 Haziran 2009 Pazar

ada vapuru yandan çarklı...

 

Posted by Picasa

boğaz turu..

sanki günlerdir gemideydik... amcamın çalıştığı gemiye bindik.. idonun yeni başlayan tarifesiyle boğaz turu yaptık..öğlen 13.30 da kalktı 19 da bitti.. dondurma leblebi simit sakız martılar her türlü güzel şey vardı... rumelikavağında 1.5 saat mola verdik orada da balık yerken bütün kediler yanımıza geldi... sonra da eve dönerken sızıp kaldım... annennem dedem ben annem ve babam..ve de gülşah yengemm..bir ara amcam da yanımıza geldi.. fikret amcam da ameliyat olacakmış.. ona da giçmiş olsun dileklerimi sunuyorum efendim.. bendeniz nam-ı değer Akın paşa..

3 Haziran 2009 Çarşamba

ade-agıı


ade bana bir torba araba almış gelmiş.. kendine de bebek almayı ihmal etmemiş.. canım arkadaşım biz gidiyoruz.. beni ziyarete gelir misin karabüke?ben de seni ziyaret ederim... seni çok özleyeceğim...sen benim canım arkadaşım, kız kardeşimsin...

1 Haziran 2009 Pazartesi

pazar günü saadeti



babam evdeydi. evden çıkmama kararı almıştık. bir kaç haftadır her pazar yoğun geçiyordu...babamla garajcılık oynadık.. annem bana kitap almış kurbağalı onu okuduk sonra beni yıkayacaklardı bu konuyla ilgili kıştan kalma kötü bir anım olduğu için yıkanmak istemedim..annem de babama uyanınca yıkanır dedi ohhhhhhhhhh yaşasın yıkanmayacağım diye huzur içinde uyudum. uyundıktan sonra annamle muzlu pasta yaptık önlükleri taktık benim görevim tencereye bardaktaki sütü koymak sonra karştırmaktı.kekin üzerine annemin kestiği muzları yan yana sıraladım. bu düzen konusu içimden geliyor.herşey sıra sıra yan yana olmalı.bazen çok sinirleniyorum. ardından da cırlıyorum neyse efendim. insanın kendi yaptığı birşeyi yemesi ne güzel oluyor.. annemle servis yaptık..babam ve anneannem akının parmakları değmiş de ondan bu kadar tatlı olmuş dediler... gel gelelim banyo vaktinee... annem babama hadi banyoya deyince hemen ağlayıp e e agın e e demeye başadım.. hani demin uykusu var uyanınca yıkanır demişti ya annem.. ama bunu yemediler.. ağlaya ağlaya banyoya girdim.babam o kadar güzel yıkadı ki beni yıkandığımı bile anlamadım.. oynadık eğlendik... annem gelince anne dit dit dedim.. annem umarım üzülmemiştir.. mis gibi oldum annem her tarafımı yedi.. oh benim oğlum pamuk gibi olmuş dedi..artık beni babam yıkasın..

büyük dayılar gelmediler.. akşamımız da sakin geçti.. yatıp yuvarlandık... bunlar da fotoğraflarımız....

bugünse trene binip bakırköye gittik biraz caruselde dolaştık.. atlıkarıncaya ve kocaman bir arabaya bindim..capacitynin önüne redbul arabalarını koymuşlar 10 dakika kendimi oradan toparlaymadım..değişik arabalar vardı.. tuvalet şeklinde kağnı şeklinde uçak şeklinde filan..yemek yedik dondurma yedik..sonra da trenle eve geri döndük.
bu ara en sevdiğim oyun büyük küçük oyunu... bir objenin büyüğü varsa o an elimde kocaman bir sesle büyütttttt diyorum.. küçüğü varsa sesimi inceltip ve azaltıp düdüttt diyorum.. çay kaşığı/yemek kaşığı, çay bardağı/su bardağı... gibi.. çok hoşuma gidiyor.. annem yazmaktan sıkılmış.. okulla ilgili işi varmış sonra yine görüşürüz.. annem diyor ki karabükte nazesiz aslısız ne yapcağız diyor.. oğlumun kardeşiydi naze diyor..onları da valize koyup getirelim mi diyor..

29 Mayıs 2009 Cuma

karabük

tayinimin çıktı... çok heyecanlıyım.. şaşkın.. biraz da üzgün....
karabük... evimizin tam karşısındaki okul...
yeni bir hayat.. sakin... huzurlu.. çocuğumuzu büyütebileceğimiz daha temiz bir dünya.. Herşeyin hayırılsı olsun işallah... oğlum kale yapıyor şu an birşeyin farkında değil.. çok sevgi.. bahar

26 Mayıs 2009 Salı

koca kulak (anası)


yaz mevsimi geldi mi oğlumun her tarafları kabarıyor.. siftahı kulaktan yapmış sivriler.. kulak kocaman.. çocuk çırpınarak uyandı nasıl bir acıysa.... normal bir sivri sinek ısırığının bu şekile girmesi çok ilginç.krem sürüyoruz.. jel... ısırık için.. dün gece de yanaktan ellerin üzerinden şişlemişler detan olmasına rağmen.. bakalım bu yazı nasıl atlatacağız.. bu çocuğum bu koca kulakla ve ağrısıyla nasıl yaşayacak... hassas cildi çok.. bilen parmak kaldırsın ne yapsak?
top havuzumuzu 2 ay sonrasında tekrar şişirdik.. tekrar yüzme hayatına geri döndü.. ben notlarla uğraşıyorum.. 6120 tane not girişi yapacağım..müzik öğretmeni olmanın tek kötü yönü oklun bitin sınıflarına girip tek saat için her kese 4 not ayrıca 10 ar tane de davranış notu vermek... gerginim.. geçen yıl bu zamanlar inanmazsınız ama kurdeşen olmuştum notlar yüzünden... doktor bile şaşırmıştı...
bu da benim topa kafa atan minnoşum.. kulağı ısırılmadan evvel...

24 Mayıs 2009 Pazar

eebat


eebat bize cumartesi günü gemiş.o sırada ben uyuyordum.. bir baktım bir abla var hem de tanıdık.. a bu abla benim ayaklarma masaj yapan abla.. onun da banka sınavından çıkmış moralsiz ruhuna ben masaj yaptım... beraber top havuzumda oynadık.. biraz gezmeye gittik..ertesi gün de eebat ablamın kardeşi eli abla küçük dedem yengem büyükbabannem geldi.. bunlar bizim gebze ekibimiz hatırladınız mı? teleferikle piyer lotti ye çıktık..uçak gibi birşey.. çok sevdim kocaman bir tekerlek var dönüyor o döndükçe biz yukarı çıkıyoruz..babam bana anlattı ama şimdi olayın nasıl olduğunu teknik bilgiyle anlatıp sizleri sıkmayayım canlarım...

bu arada babam satranç hakkında öğrendiklerimi belirtmemi istedi.. babamla özel olarak yaptığımız şeylerden biridir satranç..annem oynamaz.. sadece babammmm ve ben agıı.. satrançta kale şah at vezir piyon...hepsinin adlarını biliyorum.. 2 tane kale 2 tane at onlarım yerini biliyorum.. piyonların ön sırada yan yan sıralanacağını biliyorum.. beyazlar yada siyahlar ayrı ayrı sıralanır..genellikle ben siyahları alırım... 3 4 yaşladında tamamen öğreniyormuş çocuklar.. çok faydalı bir oyunmuş..
sevgiler... bugünlük bu kadar..annemin çok işi var.. okul kapanıyor bir sürü not yazacak... kayıt yapacak... sonra devam ederiz...


hamiş: ebat elvan
eli de elif....

19 Mayıs 2009 Salı

zilli de maşa darbukaaaaa..

 

Posted by Picasa


dedem bana bugün darbuka almış gelmiş küçücük... o saz çalıyor ben darbuka çalıyorum..fotoğrafımı da koydum..

18 Mayıs 2009 Pazartesi

geçen yaz.. özledik de koyduk...

 

Posted by Picasa

17 Mayıs 2009 Pazar

yaz vakti ganene

 

Posted by Picasa


geçenlerde gittiğimiz fotoğrafçılık fuarından..akın gel kardanadamla çekeyim seni dedi annem giitim yanında poz verdim... ganene diyorum...


kardanadam ganene
salyangoz ganene
çikolata galele....
kurbağa gabaga.... g lerden kurulu bir dil dünyam var.. bir de ovive (olivium)var alşıveriş merkezi.. orada dondurma yiyor kaydiraktan kayıyorum...ha bu arada babam salyangoz dememe bayılıyor.. o beni öpsün sevsin yesin diye karşısına geçip ga ne ne diye heceliyorum... o anda fırtına kopuyor..

bugün sırma saçlarım kesilecek... çok terliyorum kafamdan hergün bir havuzu dolduracak kadar su fışkırıyor..annem çok seviyordu güllü kahkülümü ama anneciğim dayanamıyorum... uyuyamıyorum terden.. babamla erkek traşı olacağız...

14 Mayıs 2009 Perşembe

konser(anne)

bu akşam güzel bir konsere gittik Milli reasürans oda orkestrası konserine.. programın sadece 1.bölümündeki bachın eserlerini ve 2. bölümde bazı türkülerin orkestrasyon halini beğendim... millet huşu içinde dinlerken arada kokteyle geçildi ve hurra herkes yemeklere saldırdı.. içerdeki huşuyla çok tezat bir durum oluştu.. biz de kenardan güldük Hikmetle...neredeyse bardakları yiyeceklerdi.. ne ayıp... kokoş kokoş süslü bayanlar baylar bir anda koşar adım yemeklere saldırdı.. hatta börekler için geldik hahahahah diyenler oldu.. zaten 2.yarıda izleyici sayısı azaldı..biz de son 15 dakika çıktık.. bu arada esin avşarı gördüm.. gümbür gümbür sesi vardı hala öyle.. çok etkiliyici bir kadın..şimdi onu dinliyorum... kocacım bana yolda giderken şeker gibi yan yana sıralanmış ayaklı abajurlardan aldı...krem rengi.. bana kalsa hepsini alacak rengarenk sıralayacaktım.. ama bir tane yeter.. akın gelince abajuru gösterip anne hı? dedi birşey soracağında anne hı diyor.. oğlum baban sana lamba aldı dedim.. aç gapa aç gapa derken şimdi uyumaya gitti.. ben de buralardayım.. iyi geceler.. yarın cuma yaşasın... bir anda sıcaklar başladı mı ne? yandım piştim sanki.. size de öyle geldi mi gençler?

12 Mayıs 2009 Salı

minnis

tavşana minnis diyorum.. benim gibi söyleyebilmek için minnis deki s yi biraz peltek söylemelisiniz.. neyse.. anneannemin yatağından yorganları yastıkları çekiyorum.. sonra takla atıyorum.. demin takla atarken yatağın kenarında duran tavşanımın kafası aşağıya düşmüş kulakları gözlerini kapatmış beni göremedi.. hemen gittim gözlerini açtım ona minnis agı agı tagamak dedim..(tavşan bak akın takla atıyor) sonra bütün maharetlerimi gösterdim.. çok yorgunum..uyumam lazım..

10 Mayıs 2009 Pazar

(annesi)

bu ara değişik şeylere kafam takılıyor.. koruyucu olmak nereye kadar diyorum ama bir yandan da bu saçma fikirlerden davranışlardan çocuğumu nasıl koruyacağım diyorum.. oğlumun 12 yaşındaki kuzeni bile (kendisinin de çocuk olmasına rağmen) akının yapmaması gereken birşeyi yapmaya çalıştığında öcüler gelir yapma dedi sonra onu güzelce uyarıp her koşulda doğru söylemeliyiz anlatmalıyız dediğimde amann yenge ne saçma dedi.. işte bu daha da korkutucu.. bunu yapanın da çocukluğunu saçma düşünce ve inanışlarla doldurmuşlar.. insanlar çocuklara korkuları yükleyerek kendi saplantılı dünyalarını onlara mal ediyorlar.. ben bile bu konularda kafamı yorduğum halde akına farkında olmadan bir korku yüklemişlim bunu farkettiğimde çok üzülmüştüm.. mesela evde yalnız olduğumda kapı çalsa yada ani bir durum olsa hemen heyecanlanırım.. aynısı akında da var..demek ki çocuk bende etkilenmiş.. bunu bir şekilde aşarız ama insanlar inatla ve uyarıya rağmen çocukları öcülerle böcülerle korkutuyorlar.. dahası da var geçen gün annemlerle bir yerde yemek yiyoruz sanıyorum patronun oğlu çocuk 4 yaşlarında garsonlar sürekli sakın küfür etme diyorlar çocuğu tahrik ediyorlar suratlarında kocaman bir sırıtma.. çocuğa özellikle sakın küfür etme diye diye en sonunda çocuk o duymak istedikleri sözleri söyledi güya kızdılar sonrada bayıla bayıla güldüler.. o salak babası da hiç bir tepki göstermedi sinirden çatladım.. yazıklar olsun size ne biçim insansınız demem gerekirdi.. nedense basiretim bağlandı sustum..işte buna benzer şeyler canımı çok sıkıyor.. yada sokaklarda akının birilerine laf attığında orada burada gezerken yakınlık gösteridği insanların yalayarak çocuğu öpmesine sinir oluyorum.. domuz gribi var öpüşmeyin diye insanlar uyarılıyor bizim toplum hala mucuk mucuk..
geçen gün tranvayda gidiyoruz.. çemberlitaşta ineceğiz bir lokantımız var o tarafta güzel bir yer yemek yiyeceğiz.. hava alacağız.. akın uslu uslu oturuyor insnalara göz süzüyor laf atıyor eline birşey vermedim ki tıkanmasın yemeği güzel yesin..yanımda oturan bayan çıkardı çantasında lolipop ve sakızı verdi çocuğun eline.. ben müdahele edene kadar akın farketti.. yol uzun zaten alsam elinden başlıcak ağlamaya e be teyzecim bir sorsan bana sen.. kalakaldık öyle..hele ki yüzün gülüyorsa daha da fütursuz davranıyorlar insanlar.. e yedi çocuk şekeri.. ondan sonra da tıkandı yemedi yemek.. bunun gibi şeyler işte takıldığım.. dikkatim dağıldı.. bunlar canımı sıkıyor bu ara...
bugün florya da bir park var gittiğimiz orada güzel bir sabah geçirdik.. kahvaltı yaptık temiz hava aldık geldik.. çocuğum şimdi uyuyor.. bu ara oral döneme girdik galiba.. bacaklara sarılıyor.. benim babasının dedesinin anneannesinin bacaklarına sarılıyor.. sonra kendi bacaklarını açıyor.. dün nişan vardı oarada kızlar minicik etekler giymiş akın hepsinin bacaklarını sevdi.. üzerine gitmiyorum.. herkesi de uyardım.. yaz geldi bakalım bu durum sokaklarda gezmemizi engeller mi:) ?


tüm annelerin günü kutlu olsun... hayat anne olunca daha anlamlı...

8 Mayıs 2009 Cuma

tren

bugün önce dedemle trenimin raylarını kurduk... sonra o raylarda yuvarlana yuvarlana giderken ben de etrafında koştum.. sonra da gerçek trene binip bakırköy gittik.. çok güzeldi.. hem hava aldık hem mama aldık.. şu ara tamir işleri ile meşgulüm..dedemle her yeri tamir ediyoruz.. pazar günü anneler günü.. yaşa anneciğim... siz iyi olun ki biz çocuklar da iyi olalım...

2 Mayıs 2009 Cumartesi

şans

bundan bir kaç hafta önce annem bana bir dergi almıştı.. oradaki soruları bilip yollayınca çekilişte kazanırsan sana hediye yolluyorlardı.. annemle biz de katıldık..o okudu ben anlattım annem benim adıma cevabı yazıverdi..bugün kapı çaldı kargocu amca geldi bir baktık kazanmışız.. annem çokkkkkkkk sevindi.benden çok sevindi.. sevinmesinin sebebi onca insan arasından 5 kişiye çıkacak ödülü bizim de kazanmamız.. şansıma saviniyor.. inşallah hep böyle şanslı olur benim oğlum diyor.. bu arada ödül oyuncak.. :) kule yapıyoruz...

1 Mayıs 2009 Cuma

hopppp takla

halam gitti annem soruyor bana nereye gitti hala? emet diyorum (ahmet)...
öksürüyorum bu pnömokok aşısından sonra önce ateşlendim .. şimdide öksürüyorum..annem doktorumu arada öksürük yapmazmış.. iyi değilim...
bugün takla atmayı öğrendim..yatakta uçarak çok güzel taklalar atıyorum.. ardarda atıyorum su gibi olana dek.. kafamı çok güzel kıvırıyorum.. yuvarlanıyorum..
akşam üzeri gülşah yengem geldi amcamla.. onu görünce koşarak iki elimle sarılıp boynuna atladım.. çok özlemişiz birbirimizi..amcamı gözüm görmedi bile... bugün bir mayıs.. işçinin ve emeğin bayramı.. annem işçi çocuğuyum ben diyor gurur duyuyorum babam beni emeğin en güzeliyle okuttu diyor..

28 Nisan 2009 Salı

alam anneannem dedem

evimizde şenlik var... oh be..sefam olsun..nazlanacak oynayacak bakınacak çok kişi var.. bir anda evimiz şenlendi.. gebzeden gelirken alamı getirdik.. akşam da dedem ve anneannem geldi.. bir anda onları görünce utandım.. ilk on dakika şarşırdım..işmdi sabahtan beri anneannemin bacaklarında dolanıyorum.. dün pönomokok aşısını olduk.. ateşim var şu anda.. aşı ateş yaparmış.sonra annem gitti doktora..böbrekleri iltihaplanmış.. çok sancısı var.. ama mutluyuz..son durumlar böyle..yarın büyük dayımın kızı özde abalm geliyormuş.. amerikada okula gideceği için vize işlemlerine geliyor.. sonra da hafta sonu elvan ve elif ablamalar gelecek.. hafta sonu gezeceğiz.. taksime götüreceğim onları.. yoğun bir programım var.. benle görüşmek isteyenler sekreterimden randevu alabilirler efendim..

 

Posted by Picasa

gebzeli akın ve annesi

cumartesi günü karaköyden vapura bindik annemle... ardından haydarpaşadan trene... çok güzel bir yolculukla gebzeye vardığımızda elif ablam bizi karşıladı.. oraya gidince büyük babannem yengem küçük dedem ablam halam beni karşıladılar.. şımardım sevindim gevşedim... dudaklarımı uzatarak aaaaaa aaaaa dedim.. sonra akşam annemin 2.derece kuzeni muammer dayıya gidip emre ile buluştuk. doğum günüymüş onu kutladık..pazar günü sinan dedem bizi hariakalar parkına götürdü.. eğlendik coştuk...akşam bizi babam almaya geldi büyük halamı da alıp evimizer döndük..

23 Nisan 2009 Perşembe

23 nisannnn



şımarmaktan ne yapacağımı şaşırdım.. akşam üzeri küçük dedem aradı.. annemin halası karabükten gelmiş..gebzedeki sinan dedem de ablalarımı halamı yengemi almış yola çıkmış... bana gelirken sünger bop'lu uçan balon getirmişler fakat onu sevmedim korkup ağladım* yemek yedik bütün maharetlerimi gösterdim en sonunda yorgun düştüm.. annem çok sevinçliydi..ne yapacağını şaşırdı.. babam da mutlu oldu..akraba eş dost ziyaretleri ömrü uzatırmış dedi.. en son pasta kestik mum üfledik.. gittiler.. işte en güzel 23 nisan böyle olur dedi annem.. bugün soğuktan dışarı çıkamamıştık törene gidememiştik...

* geçen hafta sonu fotoğrafçılık fuarına gittik orada kocaman plastikten bir sincap vardı sarı.. benim üzerime doğru yürüyünce çok korktum zaten bir haftadır da gece yatmadan önce anneme nerde nderde siye soruyordum o da oğlum ben ona kızdım gelemez diyordu.. sonra bu akşam kapıda sapsarı kocaman balonu görünce ben o sincap sandım ortalığı kattım.. ne yapayım ben de nihayetinde 28 aylık küçücük bir çocuğum...

22 Nisan 2009 Çarşamba

agaba

annem bana yazlık bir agagaba ve deled (yelek) adlı bugün( ayakkabı)..fakat birden yağmur yağmaya başladı gök delindi.. yarın 23 nisan çocuk bayramı... agagaba ve yazlık yeleğimi giyip annemin okuluna oradan da stadyuma gidecektim ama böyle sürerse yağmur, yarın bayram iptal olur diyor annem.. bugün annemin okulundaki provalara katıldım annemin kolbastı ekibini izledim zıplayıp zıplayıp durdular.. aslında oynardım ama o kadar çok başıma üşüştüler ki abi ve ablalar, oynayasım gelmedi..anni adii adiii dit dittt dedim.. bütün arkadaşlarımın ve kardeşlerimin bayramını kutlarız...hepinize şeker almak istiyorum...

20 Nisan 2009 Pazartesi

acin del püf püf


fuf fuf diye üfledik... naze mumu söndüremeyince acinn acinnnnnn diye benden yardım istedi.yaşgünümü tekrar kutluyormuşcasına pastayı sahiplendim.. parmaklarımı şekerlerinden alamadım. eline sağlık aslı anne.. çok güzel bir gün geçirdik hepimiz.. iyi ki doğdun naze.. iyi ki doğduk naze...

13 Nisan 2009 Pazartesi


birden zıplayıp kendimi oraya buraya atasım geliyor.. yuvarlanmak istiyorum.. birden o heyecanla kaşla göz arasında iki paket makarnayı kar yağdırdım tepemden aşağı...yani hareketlerim çok ani... birşeyi yapmayı beceremedğimde sinirlenip ağlıyorum.. her an koşmak oynamak yuvarlanmak annemi at yapıp yürütmek tepesine fırlamak istiyorum. babam küçükken ağaç dallarına zıplar takla atarmış.. ağaç dalı nerden bulayım ben burada kuşlar konacak dal bulamıyorken... bu ara biraz inatçıyım.. yapma denince daha çok yapıyorum... elimde değil..
ama öpülüp koklanmayı çok seviyorum.. birde galaleyi... (galale, çikolata).. anneme soruyorum ediput var mı diye... (eti puf).. nımnımnım istiyorum (dondurma) almıyor hava soğuk diye.. annemin bir yüzüğü var boncuklu aynı dondurmaya benziyor alıp onu yalıyorum dondurma niyetine..


uykum geldiğinde gözlerim ve kaşlarım kıpkırmızı oluyor..akın'ım ben annesinin sarı paşası...
bu arada bugün babamın doğum günü..sürpriz yapacağız ona... iyi ki doğmuş benim babam olmuş.. yakışıklı babam...

12 Nisan 2009 Pazar

hayal deryası

babam hayal kurmazmış önceden.. üzülürüm olmazsa dermiş..annem de benim gece gündüz hayallerle geçiyor ömrüm demiş ve bir gece birlikte kocaman bir hayal kurmuşlar.. şu ara bu hayali gerçekleştirme peşindeler.. sakin bir hayat birbirimizle daha çok beraber olma fırsatı.. gölün kenarında kurulan çadır kampları,meşhur yenice ormanlarında fotoğraf çekimleri.. (doğal hayat hala orada devam ediyor geyikler ayılar vs) biraz daha ek yaparak buna bir de judo kulübünu eklemiş... milli sporcu yetiştirecekmiş...
safranboluda kocaman bir ev, osmanlı tarzı.. kocaman bir sofası olan.. bahçesinde gölgeli bir divan.. köpekler kediler... tavuklar... tertemiz bir yaşam..becerebilirsek büyük değişikliğe az zaman kalmış.. bütün bu anlattıklarım basit şeylermiş ama güzelmiş.. bakalım ne olacak.. istanbula gezmeye gelecekmişiz yaşamak için zormuş istanbul... ben daha bilemiyorum böyle büyük şeyleri.. benim tek derdim babamı daha çok görebilmek.. bu arada annem diyor ki şu an bu yazıyı okuyanlar google da safranbolu evleri yazıp tıklasınlar diyor..

11 Nisan 2009 Cumartesi

babammmm


babadem gitti gideli babam sabahları bana bakıyor.. sabahları evde babamla yalnız olduğumuzu bilmek beni mutlu ediyor..onu fazla yormamak için yada daha çok huzurlu olduğum için de olabilir emin değiliz ben de 8 30 9 a kadar uyuyorum.. normalde babandem varken 7 de kalkardım.. annem de diyor ki ne kadar can ciğer anneanne babanne de olsa çocuk en çok anası babasıyla mutlu ve huzurlu...
bu sabah annesi ve babası okulda olduğu için naze bize geldi..ben bir haşin erkeğim ona gösteri yapacağım diye hem onu hem kendimi paraladım..severken farkında olmadan canını yakmış olabilrim.sürekli ağzımı ve ellerimi silmeye çalışıyordu sıkıldım.. boğuşarak oynamaya istiyordum o öyle oynamayınca bir arbede oldu. annem naze yalnız hissetmesin diye kendini öperiken severken 'beni de öpmesine karşın' kıskandım.. işte bu arada kuzu kuzu dururken gıkı çıkmayan naze hanım annesi gelince aslan kesildi..bir anda panter gibi üzerime atladı..
annem de üzüldü..Allah hiç bir çocuğu anasız babasız koymasın dedi.mahsun oluyor demek ki böyle çocuklar.. ah ahhhh

5 Nisan 2009 Pazar

park

 

Posted by Picasa

sabah erkenden kalktıp yeşilköydeli röne parka gittik.hava güneşli biraz rüzgarlıydı..annem kahvaltı masamızı hazırladı ben de oradan oraya atladım zıpladım.. çok mutluydum.. babam fotoğraf çekti.. çocuklarla oynadım..kızların biraz nazlı olduğunu farkettim çünkü benle yaşıt olan kız arkadaşlar oynamak için onları sevdiğimde ağlamaya başladılar..ama benim kadim dostum naze öyle değil çok güzel oynuyoruz....
babamla keçiye ot verdik.bütün çocukar sıraya girip onu besledik.memeleride sütler oluştu minik yavruları da memeleri çeke çeke emdi..eski günlerimi hatırladım...
top oynadım kaydıraklardan kaydım toprakla oynadım derken çok yoruldum.. bunlarda fotoğraflarım..

4 Nisan 2009 Cumartesi

babade

babadem gitti.. okobüte bindim ben kullanacaktım ama ehliyetim yok diye kullandırmadılar.. ben de el salladım, okobüt tam kalktı o an aklım başıma geldi babade babade del del diye çağırdım.. ama gelemedi.
güle güle babade.. ben geleceğim köye seni görmeye.. yatağında gabi gabi yapacağız.. tavukları kovalayacağım.. karabaşla oynayacağım..teşekkür ederiz herşey için..seni seviyorum babade..babadeeeeee

1 Nisan 2009 Çarşamba




yine annesi..

bu gidişle kendime de ayrıca bir blog yapacağım.. hastayım ve aklıma bir sürü şey geliyor.. insanlar hastayken neden daha duygusal olurlar acaba.. freudun bu konuda da düşünceleri varmıdır? seçim telaşı ardından annemin (kayınvaldem)5 saatlik mahmutpaşa macerası derken bu sabah kalktığımda üzerimden ne tır.. ne kamyon.. daha acayip bir şeyler geçmiş gibiydi.. yıkıldım.. okulda da nöbet ders mers derken son saatte merdivenleri zor çıktım gözlerim kayıyordu... eve gelmeme doğru balıkçıya uğradım kocaman bir palamut aldım.. (akşama buyrun palamut var..) sonra oyuncak bir tren aldım minnoşuma.. uzun zamandır oyuncak almışyordum ona.. kapıyı açtım oğlum anne diye atladı en sevimli hallerine girdi.. sonra elimdeki kutuyu gördü agı anni agııı dedi.. nennibaa agıı nennibaaa.. aç aç.. açtık tren yolunu kurduk.. oynadık.. arabalarını trenini bütün oyuncaklarını yatırıp yatmaya gittik.babaannemiz hastaneye gitti.. biz başbaşa kaldık.. sanki iyileştim onunla oynarken.. neden anne olunca insan 10 kaplan gücünde olur acaba.. onu da bir araştırmak lazım.. hasta olmamalıyım çocuğum ne olacak psiklolojisiyle mi?
akın uyuyunca nazlı hallerime geri döndüm.. hastayken içmekten zevk aldığım limonlu bir şehriye çorbası yaptım.. kıpkırmızı... salçasını çok koyduğumda daha güzel oluyor..üzerime döke saça yedim.ağzımın yolunu bulmak zor oldu.... amaaaaaan dedim.. blogları kurcaladım.. internette ne güzel şeyler var yarabbim.. keşke daha çok zaman olsa...
şimdi kahve içiyorum... birazdan balık pişircem.. aksam maç var.. kocacııma mısır patlatcam birşeyler içeriz yanında.. düşündükçe sanki iyi oluyorum.. ohhhhh

bir de küçükken hasta olmak deyince annemin yaptığı köfteler geliyor aklıma.. herhalde annem soruyor bana kızım sana ne yapayım (hasta ve nazlı bir kız) köfte diyorum.. bir de sobalı küçük evimizde sobanın yakınındaki yatağım ve pembe çizgileri olan sümerbank işi çarşafım... ne mutluluk.. bez mendilimi yıkar sobanın borusunda iki yana çekiştirerek kuruturdum.. övünürdüm bunu yaparken.. temiz düzenli bir kız olacağım ya.. hahahah.
oh keyfim yerine geldi..kahvem de mis gibi... sütümüz bitti.. the sütcü aysun hanımdan aldığımız 5 lt süt bu sefer çabuk bitti... tavsiye ederim.. istanbul şartlarında gayet güzel.. halis mulis inek sütü..

daldan dala daldan dala..(böyle bir şarkı mı ne vardı :O )

insan yalnız kalmayı ne çok özlüyor..uzun süreli yalnızlıkları sevmiyorum.. ama yalnız kalmayı seviyorum..
yaşlanmayı daha çok düşünüyorum..acaba benim gelinim de düşünceli davranır mı?yada davranmalı mı? ben bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum.. zira son bir aydır babannemizin hastalanmasıyla performansım arttı.. 2 çocuk sahibi oldum bir anda.. şikayet etmiyorum.. yaşlanınca biz nasıl olacağız?hele hormonları yiye yiye radyasyonu ala ala sürünerek ölcez galiba... bu ara herkes evinde kaktüs bulundurmalıymış..evdeki radyasyonu topluyormus bilhassa bilgisayarın yanına koymalıymışız..
çok atladım daldan dala.. bulayım şimdi şöyle güzel bir fırın palamut tarifi.. yarın perşembe.. cumartesinin hayaliyle tutuşuyorum....
ehhhhhhh yetsin bu kadar aklıma gelen herşeyi yazmıyayım bari. ilkay akkayanın sesi kulağıme geldi bir an..

sevgi güzellik ister gülüm.. güzellik emek ister
güzellik tende değil gülüm, yürekte ateş ister..

dinleyin çok güzel.. sevgiler...... hepinizi seviyorum.. insanları hayvanları ağaçları toprağı... bulutları... şu an kahvemi içtiğim 10 yıllık çiçekli kupamı...içine her türlü zerzevatı yolladığım orta boy midemi... (küçük demiyorum dikkatinizi çekerim :) ) ne bileyim.. susayım bari ben. bir iki üç tıp!

30 Mart 2009 Pazartesi

seçim(akının annesi..)

sabah 3 buçukta geldik eve... aynı günün sabahı 6 30 da çıkmıştık.. seçim derdine.. ilkel yöntemlerle yazdık işaretledik.. cetvellere işaretledik... saydık saydık saydık... insanlar 1 oyun peşine düştü.. yine saydık...akını hiç göremedim.. özledim.. içim eridi..bugün babaannesi aldı ben dinleneyim diye amcasına götürdü.. ağlayarak.. istemedi gitmeyi.. yine içim eridi... halbuki koşa koşa gider.. bir daha seçim görevi mi tövbeler olsun..başkandım.. başkanım! başkanım! peşimde dolandılar.. benim bu lafı önemseyeceğimi sandılar.. hiç öyle egolarım olmadı çok şükür.. o başkanım diye dolaşanlar sonra bir anda işi bana bırakıp kayboldular... e Türkiye de işler böyle..bi hikmet kaldı..görevli olmamasına rağmen.. beraber yaptık ettik.. en son çuvalı orada bırakıp kaçacak duruma geldik saat 2 30 da... bitti... çok şükür.. ne oldu bilmiyorum.. seme gibiyim..

25 Mart 2009 Çarşamba

yakışıklı diyorlar...




o nedemek tam olarak anlamış değilim.. ama dokunmatik bir çocuğum.. sevilmeyi öpülmeyi çok seviyorum... yengemlere gitmiştik bana halley almış onu yiyorum bir yandan konuşuyorum.. türkü dinlerken babaannem duygulandı ben de sarılıp aalama babade ı ıh dedim...

22 Mart 2009 Pazar

babade

babadem hasta.. gabigabigabi yapamıyoruz..(onun yatağında güreşmek boğuşmak) hep yatıyor halsiz.. dün gece acile gittik ben hastaneyi görünce korktum.. girmek istemedim.. babademe serum verdiler onu yiyince dedi ki 'bağa raki mi içirdinuz ha bu gözümü açamiyrum'... bugün daha iyi.. silivriye gittik amcalarımı ziyarete annemin yaptığı mamaları yedik.. onlar bekar evinde kalıyorlarmış.. gülüştük oynaştık geldik.. sabahları 6 30 da ayaktatım bu saatlerde baygın düşüyorum.. dilim çözülmeye başladı.. bahar gelmeye başladı.. ben büyümeye davem ediyorum.. a harfini ve rakamları gördüğümde tanıyorum.. 10 diyorum aon aon (a ile o arasında bir on) şişeyi açıp su içip şişeyi kapatıyorum.. arabanın kapısını açıp arabaya binebiliyorum.. yatağımdan kendim inip çıkabiliyorum (geçen hafta annem ve babam öğretti).. şekilleri tanıyorum.. aydedeyi çok seviyorum..
annem fülüt çalarken şarkıyı annemle beraber aynı anda söyleyebiliyorum ve sesleri değşitiriyorum makama göre.. (arabanın tekeri dönüyor dönüyor...) duyduğum şarkının bir kısmını taklit ediyorum..annem kulağımın çok iyi olduğunu söylüyor.. aklıma gelenler bunlar.. bu ara öğrendiklerim.. çok konuşuyorum. sürekli anlatıyorum açıklama bekliyorum açıklıyorum.. sokaklarda nenniba gamga okobüt gözetliyorum...

13 Mart 2009 Cuma

istanbul efendisi..

çalgılı çengili oyun.. yönetmenliğini Engin Alkan yapmış.. müzikler kareografi oyuncular kısaca mükemmel.. şehir tiyatroları sadabat sahnesinde oynuyor..bilet bulabilene ne mutlu.. bugün benim doğum günüm.. (akını doğuran şahsiyet)

12 Mart 2009 Perşembe

30

aslında çok değil.. ama insan zamanın neden bu kadar çabuk geçtiği konusunda bir türlü birşeyleri toparlayamıyor üzülmemeli mi? oysa içimden üzülmek geliyor.biraz buruğum..televizyonda bir kadın gördüm 30 yaşındaydı.Allahım ben de bu kadar kocaman mı görünüyorum dedim..insanın kendi görüntüsüne yabancı olması iy mi- kötü mü?...
30.. en güzel kadın yaşı... Güya... daha görmedik.. üzülsem mi.. sevinsem mi... ne bileyim ne etsem... dünya güzeli bir oğluşum var..sevdiğim bir kocacım.. anam babam kardaşım..bir kaç dost bir kaç arkadaşım... e daha ne olsun işte.. buna şükür..
dün geçti gitti
yarın ne olacak meçhul..
bugün?

8 Mart 2009 Pazar

hafta sonu

amcalarım yengelerim kuzenlerimle.. son anda büyük babaannem küçük dedem küçük teyzelerimle dolu dolu bir hafta sonu geçirdim.dün gece odamda yatan abi ve ablamdan dolayı uyuyamasam da öğlenden beri burnum tıkanmış mız mız gezsemde güzeldi... babam bizi panaroma 1453 müzesine oradan feshane parkına götürdü yorgunluktan uyuyamadım.. ben odamada yalnız uyumayı seven fazla kalabalığa tahammül edemeyen bir çocuğum galiba..şimdi evde kimse yok.. babaannem erkenden yattı...ben hapışırıp duruyorum keyfim yok uyuyunca iyi olacağım.. babam gazete okuyor.. annem yorgun.. anneannem bana süveter örmüş yollamış yarın annem postaneden alacak.. hoşçakalın..

18 Şubat 2009 Çarşamba

dıbıdı...gaman... aaa anne gamga..

anne diyor.. dıbıdı... parmağı duvarda asılı bağlamaya dönüyor.. alıyorum çalıyorum yeni geliştirdiği figürleri gösteriyor ellerini doluyor yere çömelerek ayağa kalkıyor etrafında dönüyor.. sonra ıh ıh diyor.. 'başka türküye geç.. değişitiriyoruz.. ıslık çalmaya başlıyor...parmağını ağzına sokup cırlıyor.. ardından daha hareketlı birşeyler istiyor... beni aşar! dedeye başvumak lazım.. dede yok.. anlamıyor illa daha hareketlisini istiyor... ardından dibidiyi bırakıyoruz yerine..gamanı alıp getiriyoruz... kutusundan çıkarıyoruz.. her seferinde kemanıma birşey olacak diye korkuyorum alayım bi çin kemanı bitsin bu işkence..ordan piyanoya geçiyoruz parmaklar tuşların üzerinde sıralanmış duruyor.. ben farkında değilim doğru yapmış..sıra sıra sıralanmış.. canım yavrum herşeyi hızla öğreniyor.. iyi örnek olmak lazım.. taklit diz boyu...
yatıyoruz yan yana.. benden su isteme bahanesiyle hooop benim tarafa geçiyor bir kıkırdama atıyor.. seni numaracı benim tarfıma mı geçtin diyorum.. göbeğini dişliyorum.. sen anne ben akın diyorum.. istemiyor men men diyor.. men agı men diyor...
mutfakta kurabiye yapıyoruz.. elinde merdane, hamur, kurabiye kalıbı.. akın yeme diyorum o çiğ hamuru.. başka tarafa bakıyor ben de oraya bakacağım.. hop hamur mideye.. ben arkamı döndüğüm anda hop bi parça daha.. sandalyesinde biraz kaykılmış oturuyor elinin içinde hamur... çaktırmadan dişliyor.. Oğlum! diyorum hememn şımararak aaa anne ninnibaaa bir daha sıkıyor a anna gamga.. biraz daha sıkıp anne auvvvvvv diyor.. yani yemiyormuş da arada kamyon kedi yapmış hamurdan.. bu çocuk daha 2 yaşında.. nerden geliyor bu akıllar.. oy anam uyuyu uyuya büyümüşüm..
küçük adam.. mutfaktaki en alt çekmeceyi açıp basamak yapıyor.. çıkıyor tezgah karıştırıyor.. menni arıyor (pekmez, kurabiye, bisküvi vs )
minik kuzu... akın paşa... canım yavrum.. büyüyor da büyüyor...

16 Şubat 2009 Pazartesi

yeni kelimelerim

okobüt... nennibaaa(araba) dan okobüt (otobüs) e terfi ettik..
akatuk... bu da Atatürk demek önce dede diyordum artık akatuk diyorum...
annemin okulu başladı.. mesgul biraz... bu ara menne yiyorum bolbol(pekmez) annem tahinle karıştırıyor soğuğa karşı iyi geliyor.. masama geçip anni menne diyorum hemen koyuyor önüme kaseyi..parmaklarımı bile yalıyorum..
bir de bu ara babama çok özeniyorum o ne yaparsa onu yapıyorum oturduğu yerden kalkmışsa hemen oraya ben geçiyorum.. yattığı gibi yatıyorum ayağını nasıl uzatmışsa öyle uzatıyorum..babam beni op oppppp yapıyor havalara atıyor..

7 Şubat 2009 Cumartesi

annesi...

merhaba
akın uyurken birşeyler yazmak istedim..bugünlerde ikimizinde pek keyfi yok.bende okul sendromu başladı.o da sürekli oyun oynamak istiyor ben de her an oyun oynamaya hazır olmuyorum derken ağlama ve buna benzer sıkıntılı durumlar yaşıyoruz.. etkinlik yap çocuğa 0 -3 yaş döneminde güzel şeyler öğret beyin kanallarını aç aman eksiği kalmasın ilgilen özgüven oluştur derken bazen diyorum ki acaba herkes böyle mi.. şahsen ben böyle büyümedim.. bana da sevgi ilgi gösterildi ama şimdiki çocukar daha farklı galiba..bazen yetişemiyorum yoruluyorum amannnn ne yaparsa yapsın demek istiyorum sonra da acaba çocuğum sendrom yaşarmı diyorumm kimse biz küçükken bu çocuk sendrom yaşamasın psikolojisi iyi olsun demedi.. hah işte tam da denk geldi radyodan şarkı.. telli telli şu telli turna.. biz büyüdük ve kirlendi dünya...
bu ara kafamın içi lostla dolu.yerli dizilere o kadar kıl kapmıştım ki dizi değince darlanıyordum ta ki lost a rastlayana kadar şimdi 2.sezon dayım daha fazla zaman olmuyor ama çok zevk ve heyecanla izliyorum hatta rüylarımda filmi izlemeye devam ediyorum.. biraz geikmiş bir buluşma lost tam bana göre.. küçükken dedektif olmak ajanlık yapmak ıssız adada robinson hayatı yaşamak gibi hayallerim vardı.. keşke ben de lostta oynasaydım.. ah ah kaçırdılar beni :) şimdi akın uyurken önce çamaşır axacağım ardından da lostun yeni bir bölümünü izleyeceğim.. akın için bir kedi şablonu çıkardım kartonun üzerine o uyanınca kesip boyayacağız.. bakalım ne yapacak küçük adam.. şimdilik hoşçakalım. ben gidip çayı koyayım.. ohhhhhhhh mis mis

3 Şubat 2009 Salı

eşleştirme

annem kardanadamlar yapmış boyamış onları sıralıyoruz.. yan yana koyuyorum.. sonra aynı olanları bulduğumda aaa anni diyip alkışlıyorum.. fena oyun değil.. yarın kedi yapacakmışız.. en favori hayvanım kedi..bu ya ki 'akıllı minik' dergisini kedilere adamışlar.. bir sürü kedili kartlar çıktı içinden.. bilginize :)

mektup

zeynep ablam bana ve anneme mektup yazmış.. annem çok duygulandı.. mektubu öptü sevdi.. resim de yapmış.. yıldızlar yapmış.. çok teşekkür ederim.. ilk mektubumu aldım hep saklayacağız... kitabımın arasında saklayacağım sonra da yıllar sonra sana göstereceğim. beraber okuyacağız...

çok teşekkür ederim postacı sana pek sevinçli haberler getirdin bana...

selam herkese

biz geldik.. tekrar istanbuldayız.. annem valiz yerleştiriyor ben biraz baby tv izliyorum.. şimdi uyuyacağım..annem sıcacık bir tarhana çorbası yaptı..yedim onu uykum geldi..
Karabüke yerleşeceğiz gibi görünüyor.. babam temmuz ayında işlerini toparalayıp oraya bir doğalgaz şirketi açacakmış.. annem da ağustos ayında tayin isteyecekmiş.ben de orman manzarasında yuvarlanıp bisiklete bineceğim sokaklarda özgürce kaçırılma derdi olmadan oyun oynayacağım.. babamla balığa gidip safranbolunun çıtır simitlerinden yiyeceğim.. bunlar küçük ama güzel hayallerimiz.. baklaım neler olacak. yeni yıl bize neler getirecek.. şimdilik hoşçakalın...

30 Ocak 2009 Cuma

hastayım hasta

3 gündür ateş içinde yandım tutuştum.. halsiz yarı baygın yatıp ağlayıp durdum.. yemek yiyemedim ağladım zırladım.. bugün biraz daha iyiyim.. akşam baki amcam ve yengem geldi.. bana cici bir kıyafet almışlar daha öyle şeylerin pek farkında değilim..sonra öğlen de sema teyem helin ablam gelmişti... annemin kuzeni sibel abla da vardı 2 gece bizde kaldı..velhasıl bugünlerde insandan yana şanslıydım.. keyfim olmasada yine de sevdikleri insana güç veriyor.. bana sibel ablamın bir sürprizi vardı.benim bebeklik fotoğrafımdan kara kalem çalışması yapmış.. çerçeve yaptırmışlar çok güzel.. hemen odanını en güzel yerine astık.. size de göstereceğim.. ama şimdi annemin çok işi var valiz hazırlaması gerekiyor.. sabah erkenden yola çıkıyoruz.. karabükte babamın bir işi var olursa size buradan haber vereceğim şimdilik bir sır... iyi geceler herkese... tarabüt tarabüt...

26 Ocak 2009 Pazartesi

öpiyim de geçsin

bugün annemle boya yaparken kalem yanlışlıkla gözüne geldi o da yüzünü kapatıp acıdı dedi.. ben de yaklaşıp onu öptüm... o da o kadar sevindi ki bütün acısını unuttu.. ne zaman öğrendin oğlum bunu dedi...
bugün annemin bir sürü kuzeni ile oliviumda buluştuk.. zonguldaktan gelen sibel abla sema teyze pelin teyze ayşenur teyze yıldırım ve biz... yine her zaman ki gibi dondurma yedim kaydıraktan kaydım... oturduk sohbet ettik.. yıldırım tam yıldırımdı yine esti gürledi... şimdi annemler çay içiyor.. ben uyumak üzereyim.. bu akşam meme krizi yaşamadık.. ama annem beni öpüp kokladığı zaman kendimi daha iyi hissediyorum...

25 Ocak 2009 Pazar

anni

anni mimi diyorum kibarca yine olmuyor....annem pes etmiyor bitti bu iş galiba..arada şansımı deniyorum ı ıhhh yine yok... annem oğlum bitti diyor.. tam da arkadan dişlerim zorlarken iyi gelecekti.. azman olduğum için galiba azı dişlerim çıkıyor... canım bişey istemiyor... anni mimi... akşam üzeri kafama vuruyor biraz sinirli oluyorum öğle uykusundan uyandığımda... idare ediyoruz işte öyle böyle.. annemin okulu kapandı.. anneannem bir kaç gün içinde gidiyor dedem gitti.. daha birşey anlamadım ama canımın sıkılacağı günler yakındır...

21 Ocak 2009 Çarşamba

www.akinkoc.blogspot.com


Pyzam Family Sticker Toy

Get your own Family Sticker Maker & MySpace Layouts.