6 Şubat 2010 Cumartesi

tiyato gezme feşmekan

bugün uzun bir gün oldu..en baştan başlayalım... sabah pek keyifli uyandım çünkü tiyatroya gidecektik.. şu beybide çıkan reklamı çok sevdim günde iki bardaaaaaak diye söyleyip dans ederek ben de sütümü içtim.ardından kahvaltı yaptık ben resim yaptım annem ev topladı..ardından resim kutum babamın evrak çantasına benziyor sapı var onu alıp işe gittim.. anne ben işe gidiyorum dedim para kazancam dedim.. evin içinde biraz dolaşıp işten geldim salonun duvarındaki bankamatikten para çektim ceplerime koydum annem de parasını çekti.. sonra okula gittim bu sefer küçük bilgisayarlı oyuncağımın sapı var onu aldım çanta olarak.. okula gittim (mutfak) orada biraz resim çizdim..anne ööretmen ödev verdi dedim.. sonra eve geldim (salona) annn ben geldim neeraba dedim annem hoşgeldin oğlum yoruldun mu dedi.. evet çok yoyuldum dedim.. o zaman biraz dinlen ben sana beybi açayım dedi.. çok hoşuma gitti işe git okula git para kazan ödev yap çok yoruldum gerçekten de..

sonra annemle giyinip oyunu izlemeye gittik..babam da iş yerinden geldi ve birlikte izledik..çıkışta otomatik bisküvi makinesinden para atıp bisküvi aldım.çok hoşuma gitti..parayı koyuyorsun tak diye itiyor bisküviyi.. oradan annemin öğrencisine keman almaya gittik unkapanında kocaman bir müzik aleti mağazasına kuyruklu piyanoyu darbukaları küçük gitarları çaldım.. epey oyalandık orada.. sonra da haliçte denize nazır yemek yedik.. çok güzel oturdum mama sandalyesinde yemeğimiz ne zaman gelecek anne dedim.. gelince de hiç yerimden kalkmadan yedim.. bu bu ara gelişen bir durum önceden hep gezinirdim yemek yemezdim annem peşimde dolaşırdı ama oturamıyordum merak ediyordum büyümşüm demek ki.. yemek yedikten sonra tam galata köprüsünde hem gazımız hem benzinimiz bitti..babam gitti bi bidon benzin aldı biz de balık tutanları izledik.. sonra da uygulamaya geçtik..


babamla balık tutmaya çalıştık o ara annem de eminönündeki boncukçuları gezdi kendine küpe yüzük aldı...sonra çok yorgun bir şekilde eve geldik yorgunluktan elim ayağım şaşırdı saçmaladım şımardım galiba.. sonra da uyudum babam da horluyor..annem çamaşır asıp duruyor bugün üşüttüm galiba sürekli donuma yapıp durdum anlamadım çişimin geldiğini... yarında annemle sinemaya gideceğiz babam trabzon spor maçına gidecek beni de götürmek istiyordu ama hava soğuk dedi annem ikiniz birden hasta olursunuz... yani şimdi istanbulda bu kadar gezerken ben babamı da bırakıp niye kavabüke gideyim babam sorunca gitmicem diyoru tabi.. babam çok şanslısın oğlum ne çok geziyorsun diyor..

annesi devam ediyor şöyle bir bakınca akın gerçekten de çok şeyler öğrendi bebekliğinden beri her türlü ulaşım aracına hava deniz kara ray vs bindi.. her türlü konser tiyatro sinema açık hava konserleri restoran vs ortamlarına girdi.. bunlar çocukları ne çok geliştiriyor.. bunun haricinde sürekli diyalog halinde olunduğu ona seçme hakkı sunulduğu için kişiliği gelişti... yani herkes evladını sever över.. ne diyeyim..kargaya yavrusu şahin gelirmiş.. herkes kendi kargasını bağrına bassın o zaman...en çok şu işe gitme konusunda şaşırdım şimdiye kadar ben veya babası akına para ile ilgili pek birşeyden bahsetmedik hani şu günlük hayatta bakkala gidelim para verelim şunu alalım muhabbeti bile olmadı.. sadece birkez okula gitmemi istemediğinde oğlum ben okula gitmezsem bana para vermezler bizde yemek alamayız oyuncak alamayız geçinemeyiz demiştim..bunula bağlantılı olarak kafasında kurmuş sentezlemiş bana ben işe gidiyorum diyor ama onun işi okulda değildi demek ki farklı birşey düşündü o kadarını bilemiyorum.. sonra odalarda dolaşıp çantasını değiştirip tekrar okula gitti öööretmen ödev verdi resim yapayım biraz dedi.. mutfaktan beni çıkardı (o ara makineyi boşaltıyordum) burası okul anne sen git işe dedi.. çok şaşırdım.. sonra geldi ben geldim anne nereba dedi.. çok yoruldum dedi oturdu.. çok komikti ama bunları hep ciddi konuştuk..galatada balık tutmaya çalışırken babam da haala balık tutamadı anne dedi.. o da komik geldi. sonra ben boncukçulara gidip geldiğimde bizimki arabadaydı ne oldu oğlum neden geldin arabaya dedim biraz üşüdüm anne dedi.. bak sen biraz üşüdün bi de arabada oturdun aferin be...bunlar insanı mutlu ediyor..bir de o küçücük kumbara ağzıyla şarkılar söyleip konuşurken ısırasım geliyor ama çok ciddi ve asla bir iş yaparken rahatsız edilmeyi sevmiyor ve ciddiye alınmak istiyor prensipli..ah ah... bizimkiler uyuyor ben akşamları oturmayı özlemişim son bir kaç günü yaşıyorum sonra yol göründü bize.. bakalım h. işi ne olacak...

0 yorum: